Ekonomi

İhtiyaç Kredisi Kullanmak İçin Kredi Notu Ortalaması Kaç Olmalıdır?

Kredi kullanmak isteyen kişilerin belirli bir kredi notu ortalamasına sahip olmaları gerekir. Burada sahip olunması gereken kredi notu ortalaması ise kişinin aylık gelir tutarına ve kullanmak istediği kredi miktarına göre değişkenlik göstermektedir. En düşük kredi notu ortalaması sıfırdan başlamakta olup bu not skoru en yüksek kredi notu olan 1.900 puana kadar yükselmektedir.

Yüksek Riskli Kredi Notu Ortalaması 

Kredi notu ortalamasının 1.100 puan ve bu puandan daha düşük olması durumunda yapılan başvurulardan kredi ret kararı çıkması muhtemeldir. Çünkü bu yüksek riskli kredi notu ortalaması sınıfına girmekte olup bu kategoride yer alan kişilerin borçlarını düzenli ödemedikleri anlamına gelmektedir. Kredi ödemesini aksatan ya da kredi kartı borcunu yatıramayan kişiler bu grup içerisinde yer almaktadır. Orta riskli kredi notu ortalaması olarak kabul edilen 1.100 puan ile 1.499 puan arasında olanların kredi onayı almaları daha kolaydır ancak aylık gelir tutarı da kredi onayı alınmasında önemli bir kriterdir.
Kredi Notum Yüksek Ama Kredi Alamıyorum!

Kredi notunun yüksek olmasına rağmen kredi başvurusunun reddedilmesi de söz konusu olabilmektedir. Bunun nedeni ise aylık gelirin kullanılmak istenen kredi tutarını karşılayamamasıdır. Yani maaşa göre kredi hesaplaması yapılmalı ve buna uygun olan kredi paketlerine başvuruda bulunulmamalıdır. Aksi durumda kredi red nedeni yaşanmakta ve kredi başvurusunun reddedilmesi neden ile de kredi notu ortalaması düşürülmekte ve bu da ikinci kredi onayı alınmasını daha da zorlaştırmaktadır.