Numan Kurtulmuş 'un Taşeron İşçi Açıklaması Ne Anlama Geliyor ? ( Sınavsız Geçiş Mümkün )

Kamupersoneli.net olarak taşeron işçilerin kamuda istihdam sürecini yakından takip ediyor her türlü açıklama ve yorumu inceliyoruz. Bilindiği gibi taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sn. Numan Kurtulmuş ;

 “Bu tasarıyla, 720 bin çalışanın kamuya geçiş esasları belirlenmiştir. Ayrıca, kamuda özel sözleşmeli personel olarak tanımlanan yeni bir statü oluşturulmuştur. Ayrıca, bu kamu güvencesi altına alınacak olan 720 bin kişinin tamamı 1 Kasım 2015 öncesinde kamuda taşeron olarak çalışmaya başlayan insanlar olacaktır. Her kurum, kendisince birtakım sınavlar yapma imkanına sahip olacak. 720 bin kişi kamu çalışanı olacak. Kıdem tazminatları, yıllık izinleri, çalışma şartları bakımından devlet güvencesi altına alınacaktır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş’un açıklamalarına bakılacak olursa bazı kurumlar sınavsız alımda yapabilecek. Bu durum taşeron işçilerin kafasındaki sınav stresini bir nebze azaltır mı bilinmez. Fakat yine açıklamalarda belirtildiği gibi 720 bin kişinin tamamının 1 Kasım 2015 tarihinden önce taşeron olarak çalışmaya başlayan insanlar olduğu dile getiriliyor. Kısacası 1 Kasım 2015 tarihinden sonra taşeron olarak işe başlayan işçiler bu kapsama alınmayacak. Bazı taşeron işçiler işten çıkış verilip tekrar işe alındıklarını dile getiriyor bu konuda herhangi bir hükümet açıklaması bulunmuyor. Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından özellikke kırmızıyla vurgu yaptığımız kısıma bakılacak olursa hali hazırdaki tüm taşeron işçilerin kamu çalışanı olacağı dile getiriliyor ve sınav sisteminde başarısız olanlar hakkında herhangi bir açıklama bulunmuyor. Açıklamalar gedikçe siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version