Son Dakika: Taşeron Maaşları Neden Artmıyor? ( Taşeron Kadro Geçiş İşlemleri Ne Zaman? )

Taşeron işçilerin kamuda istihdamı için geri sayım başladı fakat hala bazı sorular hala yanıt bulmuş değil. Taşeron işçilerden kamupersoneli.net’e gelen yorumların bir çoğunu titizlikle inceliyor ve siz değerli ziyaretçilerimizle tekrar paylaşıp sorulara hükümet cephesinden bir yanıt gelmesini bekliyoruz. Çalıştığınız kurum ve kuruluşlarda yaşadığınız sıkıntıları bize bildirerek haberleşmesini sağlayabilirsiniz. 

Önce Kadro , Sonra Özel Sözleşme

Bilindiği gibi kısa zaman önce T.C Başbakanı Sn. Ahmet Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup toplantısında “tüm taşeron işçiler kadrolu olacak” demişti. Kısa zaman sonra , Bir özel televizyon kanalına katılan Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal, Söz konusu taşeron işçilerin kamuda istihdamına ait süreci açıklamıştı. Söz konusu kamuda istihdamın adı “kadro” değil, “Özel Sözleşmeli Personel” olarak dile getirilmişti.

Taşerona Sınav Hakkında Hala Net Bir Açıklama Gelmedi

Çok uzun zamandır müjdeli haber bekleyen taşeron işçiler bazı soruların yanıtını henüz bulmuş değil. Öncelikle taşeron işçisine yapılacak olan sınavın içeriği nedir ? , Kimler sınava tabi tutulacak? , kimler sınava tabi tutulmayacak? . Naci Ağbal’ın sınavdan kastı neydi? kurumlar içerisinde sınavların yapılacağını dile getirmişti fakat kısa süre önce 3 bin 500 taşeron işçisi Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kadroya geçirilmişti. 

Taşeron işçilerin tamamına yakını sınav sistemine karşı. Ayrıca bilindiği gibi taşeron işçi’nin kamuda istihdam edilebilmesi için çalıştığı kurumdan “sınava girebilir, kamuda istihdam edilebilir” tarzı belgeler alması gerekmekte. Hal böyle olunca kurum içerisinde “torpil” olarak adlandırılan durumların çok fazla yaşanabileceği dile getiriliyor.

Kadrolu 3 Katı Maaş Alıyor , Taşeron Kovulma Korkusuyla İzin Bile İsteyemiyor

Yine taşeron işçiler maaş konusunda da çok sıkıntılı. Uzun zamandır taşeron olarak çalışan emekçi vatandaşlarımızdan gelen yorumların büyük bir çoğunluğu “haksızlık , adaletsizlik” gibi kelimeleri içerisinde barındırıyor. Bilindiği gibi taşeron işçilerin maaşıyla, kamuda aynı işi yapan kadrolu bir çalışanın maaşı arasında dağlar kadar fark bulunuyor. Taşeron işçisine bir çok kanuni hak konusunda bile mobbing yapıldığı ve izinlerde problem yaşandığı biliniyor.Taşeron işçisi 3 senelik sözleşme imzalayacak, var olan tüm haklarından vazgeçecek, maaşları artmayacak, bazı sağlık güvenceleri ve emeklilikte 4/A’lı personelle aynı seviyeye gelecek. Peki taşeron işçisine adaletli davranmak için aradan kaldırılan taşeron firmalara verilen paralar zam olarak aktarılamaz mı? işte kilit nokta burada.

Taşeron İşçisi Tam Adalet İçin Maaşlara Zam İstiyor

Taşeron işçiler oy verdiklerini dile getirdikleri hükümetten “aynı işi yaptığı halde daha az maaş aldığı personelle eşit olmak için” var olan haklarını istiyor. Hükümetin taşeron işçisine maaş zammı yapıp yapmayacağını ise zaman gösterecek.
 

Exit mobile version