Facebook ve Twitter 'a Ankara Engeli

Dün akşam saatlerinde Ankara Kızılay’daki terör saldırısının ardından sosyal medyada yoğun bir şekilde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlara ait görseller yayımlanmaya başladı. Paylaşılan görüntüler sonrası Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) facebook ve twitter ‘da bulunan bu görsellere erişiminlerin kesilmesi kararını aldı.

13 Mart 2016 Ankara Kızılay Güvenpark otobüs duraklarının orada meydana gelen terörist saldırısı sonrası sosyal medyada olay yerinde bulunan insanlarca çekilmiş yüzlerce fotoğraf ve video dolaşmaya başladı. Olayın yaşanmasından kısa süre sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığıyla Radyo ve Televizyon Üstkurulu (RTÜK) tüm medya unsurlarına yayın yasağı getirmişti.Olay yerinden çeşitli sosyal medya siteleri vasıtasıyla insanların canlı yayın yaptıklarıda görüldü. Periscope ve türevi bir çok sosyal medya uygulamasıyla insanlar olay yerinden yayın yapıyordu. Olayın yaşanmasının bir süre sonrasında Facebook ve Twitter’a girmek isteyen vatandaşlar sitelere giremedi. Erişim sorunu devam ederken bazı vatandaşların facebook ve twitter’a girebiliyordu. Alınan bilgilere göre Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi‘ne sosyal medya sitelerinin erişiminin engeli için başvuru yaptı.

Terörist saldırısının sonrasında bölgede incelemeler devam ediyor. Valilik kararıyla Kızılay Metro İstasyonu’na seferler durduruldu. Sabah saatlerinde metro yolcularına Valilik kararıyla ilgili duyurular yayımlandı. Batıkent yönünden kızılay yönüne giden yolcular Sıhhıye Metro İstasyo’nunda indirildi.

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version