Ankara'da Asayiş Uygulamasında "Çök Kalk" Yaptıran Yunus Ekibi Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü son günlerde basında ve çeşitli sosyal medya sitelerinin gündeminde yer alan “çök-kalklı çevirme” başlığı altında yayımlanan haberler ile ilgili olarak açıklama yaptı .  Ayrıca yine dün Ankaragücü, Amedspor arasında yapılan futbol müsabakasında şeref tribününde çıkan olaylar hakkında Ankara Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesinden amedspor yönetici ve futbol takımı heyetinin yolculuklarına eşlik edildiği ifade edildi.


Ankara Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesinden çök kalklı yunus çevirmesi hakkında yapılan açıklama şu şekilde ; 
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden Açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü “ Çök-Kalklı Çevirme” şeklinde son günlerde sosyal medya ve basında yer alan haberler ile ilgili açıklama yaptı.

Son günlerde sosyal medya ve basında “ Çök-Kalklı Çevirme” başlığı altında yayınlanan haberler ile ilgili olarak Yunus Ekiplerinin yapmış olduğu asayiş uygulaması konusunda ilgili personel hakkında Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Tarafından Ankaragücü Amedspor Maçı için yapılan açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Stadyumunda Düzenlenen Müsabakada meydana gelen olayla ilgili açıklama yaptı.
24.04.2016 günü saat:15.30’da İlimiz 19 Mayıs Stadyumunda MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetleri takımları arasında oynanan Spor Toto 2.Lig müsabakası ile ilgili olarak, 19 Mayıs Stadyumunda saat: 12.00’da yeterli sayıda görevli ile görev alınmış, takımların stada sorunsuz şekilde girişleri sağlandıktan sonra müsabaka sorunsuz bir şekilde başlamıştır. Müsabakanın 2. yarısında saat:17.11’de Amed Sportif Faaliyetler takımının 2. golü atıp müsabakada 2-1 üstünlüğü sağladıktan sonra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yöneticilerinin sevinmeleri üzerine protokol tribününde meydana gelen olaylar ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde; Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen ve MKE Ankaragücü Spor Kulübünün davetlisi olarak Protokol tribününde bulunan O.K., K.Ç., A.K., O.G., İ.B.,V.K. isimli şahıslar yakalanmışlardır. Kamera görüntülerinde bulunmakla beraber kimliği henüz tespit edilemeyen 4 şahsın aranmasına devam edilmektedir. Şahıslar hakkında 6222 madde 17 “Spor Alanlarında Taşkınlık Yapılması ve Tesislere Zarar Verilmesi” ve Kasten Yaralama suçundan haklarında işlem başlatılmıştır. Olayda yaralanan Amed Sportif Faaliyetler Kulüp yöneticileri, Ankara Numune Hastanesi’ne ve Esenboğa Havalimanına polis eşliğinde güvenli bir şekilde götürülmüşlerdir. Ayrıca, misafir takım oyuncularını taşıyan otobüs polis eşliğinde herhangi bir taşkınlık veya taşlama olayına meydan verilmeden Esenboğa Havalimanına götürülmüşlerdir.

Protokol tribününde olayların meydana gelmesi ile birlikte tribünde bulunan görevlilerimiz anında olaylara müdahale ederek olayların büyümesini engellemiş ve o alanda görevli bir emniyet mensubumuz da müdahale esnasında yaralanmıştır.

Konu ile ilgili adli ve idari soruşturmalar da başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü , Ankara haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. 

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version