Paralel yapı operasyonlarında toplam 65 gözaltı

Paralel devlet yapılanması ile ilgili olarak 12 ilde toplam 65 kişi gözaltına alındı.

Yozgat merkezli 4 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “FETÖ/PDY ile bağlantılı özel okul ve dershanelerde vergi kaçakçılığı, himmet adı altında para aktarma” iddiasıyla Yozgat merkezli Çorum, Ankara ve Kırıkkale’de operasyon düzenlendi.

Hakkında yakalama kararı bulunan 14 zanlıdan 5’i gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan ve ”il abisi” olduğu ileri sürülen D.S’nin ise yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Afyonkarahisar’da 28 gözaltı

Afyonkarahisar merkezli 7 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, bazı avukatlar ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 28 şüpheli, polis ekiplerinin güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye getirildi.

Zanlıların girişinin ardından klasörler dolusu evrak, polisler tarafından adliyeye taşındı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 22 Nisan’da “FETÖ/PDY üyesi olmak, dini inanç ve duyguları istismar suretiyle yardım toplamak, finansman sağlamak” iddiasıyla, aralarında bazı avukatlar ve iş adamlarının da bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, Afyonkarahisar merkezli 7 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Şanlıurfa’da 32 gözaltı

Şanlıurfa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’na( FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin’in de bulunduğu 32 kişi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü FETÖ/PDY’ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında ŞUTSO Başkanı Ertekin’in de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Exit mobile version