Kızılay Bağımlılıkla İlgili Mücadele İçin Ücret Destek Sağlıyor

Bağımlılıkla mücadele kapsamı içerisinde pilot olarak açılmış olan YEDAM ( Yeşilay Danışmanlık Merkezi ) , uyuşturu ve alkol ile ilgili bağımlılıkları ve yakından rehabilitasyon hizmetleri vermektedir.

Bağımlılık ile ilgili mücadele kapsamı içerisinde yer alan Yeşilay pilot olarak açmış olduğu Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) , bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşlara ücretsiz destek veriyor. Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk yaptığı açıklama içinde 96 yıllık bir geçmişi olan Yeşilay ‘ ın bugüne kadar her türlü bağımlılık ile savaştıklarını dile getirdi.

YEDAM ( Yeşilay Danışmanlık Merkezi ) için yapılan başvuruların % 90 ‘ ının bağımlılık ile ilgili olduğu söylenmektedir.

YEDAM ( Yeşilay Danışmanlık Merkezi ) Yöneticisi olan Uzman Psikolog Gaye Kağan ise geçtiğimiz yıl temmuz ayı içerisinde hizmet vermeye başlamış olan danışman hattı için bu zamana kadar geçen süre içerisinde 2 bin kişinin çağrı da bulunduğunu dile getirdi.

YEDAM  ( Yeşilay Danışmanlık Merkezi ) ‘ ın alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili hizmet verildiğinin dile getiren Uzman Psikolog Gaye Kağan 
– ” Gelen başvuruların % 10 ‘ u alkol geriye kalan % 90 lık kısım ise madde bağımlılığı ile ilgili olduğunu ayrıca birtek bağımlı bireyler değil bağımlı olan bireylerin aileleri de gelmektedir. Bazı zamanlar da tedaviye gelmemek için direniyor bu sebepten dolayı hasta yanlarında  bulunmadan danışmalık hizmeti verilmektedir . ” şeklinde durumu açıkladı.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version