TEİAŞ 1 Mayıs 2016 'dan İtibaren Geçerli Tarifeler Resmi Gazete'de Yayımlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumumu’nun son kurul kararı , Türkiye Cumhuriyeti Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan Resmi Gazete’nin 25 Nisan 2016 tarihli sayısında yer aldı. Söz konusu karar şu şekilde ; Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 21 Nisan 2016 tarihli toplantısında 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren TEİAŞ iletim sistemi sistem kullanım ve sistem işletim tarifelerinin 14 bölge bazında üreticiler ve tüketiciler için EK’te yer alan Yöntem Bildirimi Çerçevesinde aşağıdaki şekilde uygulanmasına karar verilmiştir.



Resmi Gazete’de yayımlanan döküman içerisinde Fiyatlandırma ile ilgili düzenlemeler ve anlaşmalar  ( Sisteme Bağlantı ve Sistem kullanımı , İletim Sistemi Fiyatlandırma Esasları, İletim Sistemi Maliyetleri, TEİAŞ’ın Gelirleri ) Sistem Kullanım Tarifelerinin Belirlenmesi ( Sabit Sistem Kullanım Tarifesi , Yatırım Maliyetine Dayalı Fiyatlandırma ve Nakil Modeli, Tarifelerin Hesaplanması , Gerekli Maliyet Verilerinin Çıkartılması, İşletme ve Bakım Maliyetinin Hesaplanması , İletim Maliyeti katsayısının hesaplanması ) gibi bir çok açıklama bulunuyor.
Kamu haberleri, Resmi Gazete , Kamudan son dakika personel alımı duyuruları ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından anında haberdar olma imkanına sahip olabilirsiniz.
Exit mobile version