Son Dakika : "Taşeron Kadro Hassasiyeti 4/C' lilere de Gösterilmeli"

4/C’liler Hükümete Soruyor “Biz Ne Olacağız!”

3 Hafta önce Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Ahmet Davutoğlu “Tüm Taşeron işçi kardeşlerim” kadrolu olacak demiş ve uzun zamandır kadro müjdesi bekleyen 720 bin taşeron işçisini sevindirmişti.
Taşeron gelişmelerini siz değerli ziyaretçilerimiz için yakından takip ediyoruz.

Bilindiği üzere yakın zaman içerisinde Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde taşeron olarak çalışan 3500 işçi kadroya alınmıştı. Söz konusu kadro (Sözleşmeli Personel ) hakkında bir çok tartışma konusu ortaya çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de uzun zamandır kadro bekleyen kesimlerin başında gelen 4/C’li
personel.

4/C’li Personel Sesini Duyurmak İçin Tüm Kanalları Deniyor

4/C’li Personel bir çok kanaldan Başbakan’a ve çeşitli bakanlara ulaşmaya ve kadro meselesi hakkındaki gelişmeleri soruyor. Son zamanlarda 4/C’liler hakkında pek bir açıklama gelmediği de ortada. Toplu memur sözleşmesinde geçen maddelerin ne zaman uygulanacağını merak eden 4/C’liler hükümete “Taşeron işçilere gösterilen hassasiyet neden bize gösterilmiyor” diye soruyor.

Taşeron da Kadrolu Olmuyor Sözleşmeli Personel Oluyor

Bilindiği üzere taşeron işçilerin kamuda istihdamı hakkında Maliye Bakanı Nabi Avcı “Kadro Değil, Sözleşmeli Personel” açıklaması yapmış ve kamuda istihdamın aşamalarını ve şartlarını açıklamıştı. Bu konuda kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizden gelen yorumları sık sık haberleştirmiştik. Taşeron işçilerin kamuda istihdamı için en dikkat çeken şart olan “sınav” şartına bir çok tepki geldi ve açıklama beklendi. Başbakan tarafından söylenen “tüm taşeron işçiler kadrolu olacak” sözü nasıl yerine gelecek? , Sınavda başarısız olan taşeron işçilerin akıbeti ne olacak? . Hükümetten bir açıklama bekleniyor.
 

Exit mobile version