Öğretmenlik Kariyer Basamakları Hakkında Resmi Yazı

Milli Eğitim Bakanlığından resmi bir yazı yayınlandı. Yayınlana yazının konusu ise öğretmenlerin kariyer basamakları. 
 
Öğretmenlik kariyer basamaklarında yükselme sınavına giren 60 ve üzeri puan alan adayların değerlendirme sonucu oluşan puan sıralamasına göre alan / branşlar bazında belirlenen kontenjan sayısınca öğretmenlerimiz uzmanlık unvanı almaya hak kazanmıştır.  
 
Ancak konuyla ilişkin yasanın ilgili hükmü Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi sonucu kontenjana giremeyenler uzman öğretmenlik sertifikası düzenlenmesi yönünde bakanlığımıza başvuruda bulunmaktadır.  
 
İlgili onay çerçevesinde; 
 
* Öğretmenlik kariyer basamakları yükselme sınavında 60 puan ve üzeri puan alanlar, 
 
* Alanında veya eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans öğrenimini 30 Eylül 2005 tarihine kadar tamamlayanlar,  
 
Bunlardan uzman öğretmenlik kontenjanına giremeyenlerden Bakanlığımız aleyhine açmış oldukları davaları devam edenlerin dilekçe tarihleri itibari ile dava açmayanların başvuru yapmaları halinde başvuru tarihi itibari ile uzman öğretmenlik sertifikası düzenlenecektir.  
 
İlgililer başvurularını 20 Haziran 2011 tarihi ile 8 Temmuz 2011 tarihi arasında meb.gov.tr, personel.meb.gov.tr adreslerinden elektronik ortamda yapabileceklerdir.  
 
Valiliğinizce ilgililere duyurunun yapılması hususunda gereğini önemle rica ederim.  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi yazı bu şekilde. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yazıya göre hiç dava açmayanlar ve davası devam edenler halen uzman öğretmen sertifikalarını kullanıyorlar.  Bu durumda öğretmenlerin hakkaniyetsizlikten dolayı mağdur oldukları göz önünde bulunduruluyor ve Milli Eğitim Bakanlığının konu ile alakalı olarak çözüm yolu bulması gerekiyor.

Exit mobile version