Hangi Kurum ve Kuruluşlar Engelli İndirimi Yapıyor

Bilindiği gibi gerek devlet kurumları olsun gerek özel sektör olsun engelli vatandaşlara bir çok konuda indirim yapılıyor. Ulaşım’dan , hizmete her türlü sektörde indirimler mevcut. Fakat engelli vatandaşların bu indirimlerden faydalanabilmeleri için bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor.Bunların başında sağlık kurulu raporu. Engelli vatandaşlar , engellilik oranını gösteren rapor almak zorundalar.

%40 ve üzerinde engeli olduğu belgelenen vatandaşa bir çok kamu kurum ve kuruluşunda ve özel sektörde indirim uygulanıyor. Söz konusu indirimlerden bazıları bir çok şehir için şu şekilde ; Ücretsiz Şehir içi ulaşım, İndirimli otobüs yolculuğu, indirimli tren yolculuğu, indirimli hava yolu bileti, Su faturalarında indirim , Digiturk faturalarında %50 indirim, Turkcell, Vodafone , Turk telekom özel tarifeler , vergi indirimi vb. . Söz konusu indirimlerden faydalanabilmek için engelli vatandaşın aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından verilen engelli kimlik kartına sahip olması gerekiyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için evden alıp hastaneye bırakma ve hastaneden alıp eve bırakma hizmetiyle beraber , ev bakımı, ev temizliği gibi uygulamaları da bulunuyor. Söz konusu hizmetlerden faydalanabilmek için mahalle muhtarlarından bilgi alınabilir. 

Diğer indirimlerden faydalanabilmek için engelli vatandaşların kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı müracaat etmeleri gerekmektedir. 


Kamu Personeli | Ankara 

Exit mobile version