Aöf

AÖF Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

2019 Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınav giriş belgesi yerleri açıklandı. Milyonlarca öğrenci sınav giriş belgesi almak için arama yapmayı sürdürüyor. Öğrenciler  Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrenci giriş sayfasında sınav giriş belgesi sorgulama yapmaya devam ediyor.

Bu hafta sonu milyonlarca öğrencinin katılacağı Açıköğreim Fakültesi (AÖF) final sınavı giriş yerleri belli oldu. 2019 yılının ilk sınavı olan AÖF final sınavı giriş belgesi almak isteyen öğrenciler sorgularına devam ediyor. Peki, AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte detaylar…

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) resmi internet sayfası üzerinden AÖF öğrenci otomasyonunda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaranızı (vatandaşlık numarası), öğrenci numaranızı ve öğrenci şifresini girerek sınava gireceğiniz okulu öğrenebilirsiniz. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav giriş belgesini almayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

AÖF FİNAL SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınavı, 12 Ocak 2019 ile 13 Ocak 2019 tarihlerinde iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınavlar tüm Türkiye’de 09:30-11:30, öğlen oturumları ise 14:00-16:00 yapılacak.

AÖF SINAVINA GİREN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.

Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.