Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Merkez Bankası'nın Faiz Kararını Değerlendirdi

 Başbakan yardımcısı Sn. Mehmet Şimşek , Merkez Bankası tsarafından verilen faiz kararını ve yeni başkan Murat Çetinkaya’yı değerlendirdi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası tarafından alınan indirim kararı sonucunda kredi faizlerinde bir miktar iyileşme olabileceğini dile getirdi. Bakan, Merkez Bankası’nın yeni başkanı Sn. Murat Çetinkaya için “Güven Veren Bir Arkadaşımızı Seçtik” Açıklamasında bulundu. NTV tarafından geçilen habere göre bakan Şimşek, Merkez Bankası’nın yeni başkanı olan Murat Çetinkaya’nın atanma süreciyle ilişkili şu şekilde konuştu ;


“Süreç iyi yönetildi. Atamadan bir hafta önce birkaç isim üzerinde değerlendirme yaptık. Başbakanımız Cumhurbaşkanımızla istişare ettiler ve atama konusunda karar verdik. Piyasa tepkisinden de görebilirsiniz süreç iyi yönetildi. Güven veren bir arkadaşımızı seçtik. Kriz beklentisi olanlar hayal kırıklığına uğradı.”

Merkez Bankası’na yeni görev tanımı getirilmesi hakkındaki talepleri de canlı yayında değerlendiren Başbakan Yardımcısı Sn. Mehmet Şimşek “Bu doğru bir tartışma değil. Görev tanımı açık. Fiyat istikrarı esastır, onunla çelişmemek ekonomiyi destekleyici politikalar. Bunlar kanunda var. Bunun ötesine ne getirilebilir bilmiyorum. Türkiye önce kalıcı bir şekilde enflasyonu düşük tek haneye düşürmelidir. Görev tanımı tartışmalarını yersiz buluyorum, böyle bir çalışma söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası tarafından faiz koridorunun üst bandında indirim yapılmasına dair indirim kararınıda yorumlayan Şimşek Söz konusu indirim kararı sonucunda” kredi faizlerinde bir miktar iyileştirme görülebilir” dedi. 
Exit mobile version