Ekpss

Aile Bakanlığı EKPSS ye Girecek Sayısını Açıkladı

 EKPSS BU PAZAR YAPILACAK

 Binlerce engelli memur adayının kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamlarının sağlanmasına olanak tanıyan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tüm Türkiye genelinde bu pazar yani 24.04.2016 tarihinde yapılacak.

 Sınav saat 10:00 da başlayacak, adaylar daha önce de belirttiğimiz üzere sınava giriş belgelerinde bulundurulması ve bulundurulmaması gereken araçlarla birlikte sınava giriş yerlerinde olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların sınava girmeden bir gün öncesinde sınava giriş binalarını da görmelerinde yarar bulunmakta.

 Adaylarda sınav heyecanı devam ederken bir yanda da sınava acaba kaç kişi başvurdu bu sorunun yanıtını bulma çabası içerisindeydiler. Bu soruların cevabı ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca cevaplandı.

 SINAVA BAŞVURUN SAYISI BELLİ OLDU

 Engelli memur adaylarında EKPSS heyecanı devam ederken her adayın akıllarında benzer sorulardan bir tanesi olan ‘EKPSS’ye kaç kişi başvurdu’ sorusu  bulunmakta. Bu sorunun yanıtı ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğünün resmi sitesinde yer alan EKPSS GÖREVLİ BİLGİLENDİRME SUNUMU’nda yer aldı.

 ÖSYM tarafından bakanlığa gönderildiği tahmin edilen açıklamada 2016 EKPSS’ye başvurusu sayısı 74.428 olduğu açıklanırken sunumda görevli olan kişiler de gerekli açıklamalar yapılmakta.

 KamuPersoneli.Net olarak, bu bilgilerin ilk kez engelli memur adaylarına duyurulduğu dikkatini çekiyor ve sitemizin engelli memur adaylarımıza ve engelli vatandaşlarımıza gereken hassasiyetin gösterileceğini yapmış olduğumuz bu araştırmalarımız ile bir kez daha vurgulamış oluyoruz.
 

Bir Yorum

  1. Pekiiii bu 74.428 kişinin kaçı sınava girdi , kaçı girmedi ve de sınava girenlerden kaç kişi ortaöğretim düzeyi, kaç kişi önlisans düzeyi ve de kaç kişi lisans düzeyi olduğunu merak edenler arasındayım Lütfen cevaplarınızı eksik etmeyiniz.. Benim gibi düşünenler çok fazladır umarım

  2. katılıyorum sana sasa kardeş…%44 engeli olan ve sonuca da ŞİMDİ BAKTIM yalnızca 1 yanlışı olan MS hastası üniversite mezunu bireyim…haaa…tüm soruda bi yanlış değil tabii…yalnızca on soru yapmışım…çalışmadan girdim açıkçası,..vay beeee… zamanında az boğuşmamıştık bu sorularla ama vaziyette ortada işte…aslında 2 şıkta kalıpta işaretlemediklerim de pek çoktu…54 puan almışım…bir hatırlatma da biz yapalım isteriz: kaç mimar var bu sınava giren?..teşekkür eder herkese başarılar dilerim…

  3. 10.000 kişi girdi sınava ön lisans lisans ve lise mezunu toplamı toplamı 10.000 kişi