Ankara Valiliğinden İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

Ankara Valiliğinden 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 95. yıldönü açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama Anklara Valiliğinin resmi internet sitesi üzerinden yapıldı. Ankara Valiliğinin yaptığı açıklama da Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 95. yıldönümü hakkında da kendi kaleminden bir mesaj yayınladı. 

Ankara Valisi Mehmet Kılıçların Ankara Valiliği resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı mesaj şu şekilde;

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.” ülküsüyle canlarını hiçe sayan, “Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.” özgüveniyle mücadele edip bu topraklar altında kefensiz yatan şehitlerimizin, gazilerimizin aziz hatırası İstiklal Marşımız,12 Mart 1921’de TBMM’de oy birliği ile ‘milli marş’ olarak kabul edilmiştir. Bugün milletçe, bağımsızlığımızı simgeleyen bu tarihi anın 95. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Mehmet Akif Ersoy, kahraman ordumuzun, milletimizin tarih sahnesinde var olma mücadelesi verdiği zor zamanları, azmini, gücünü, kararlığını bu milli marşla ifade eder. 

Cemil Meriç’in “Tufana yakalanmış bahtsız bir toplumu, gemisine çağıran bir nevi Nuh Peygamber” olarak anıtlaştırdığı Mehmet Âkif, milletimizin gözünde cennet hüviyetindeki bu vatanın “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar”a bırakılmayacağını, milletimize güvenerek “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl” dizesiyle dünyaya haykırır. 

“Vakar dolu bir alın, hayat dolu bir çehre, şiddet dolu bir bakış, iman dolu bir sine” olan Merhum Mehmet Âkif, bugün de toplumumuzun yolunu fikirleriyle güneş gibi aydınlatmaktadır. 

Bizlerde kamupersoneli.net olarak Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version