Ekpss

EKPSS Öncesi Adayların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

 Binlerce engelli memur adayının kamu kurum ve kuruluşlarında engelli memur statüsünde görev yapabilmelerine olanak tanıyacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) bu pazar tüm Türkiye genelinde yapılacak. İşte engelli memur adaylarının sınav öncesi ve sınavda dikkat etmesi gereken bazı hususlar;

EKPSS BU PAZAR YAPILACAK

Kamu kurumunda görev yapmak isteyen engelli memur adaylarının merakla beklediği EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) bu pazar tüm Türkiye genelinde yapılacak. Sınav saat 10:00 da başlayacak ve kişilerin engel durumlarına göre ek süre de verilebilecek. Adayların sınav öncesinde ve sırasında mağduriyet yaşamamaları adına bilmeleri gereken bir kaç önemli hususu sizlerle paylaşmak istiyoruz. İşte engelli memur adaylarının dikkat etmesi gereken o hususlar;

ADAYLARIN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN O HUSUSLAR

1) Engelli memur adaylarının sınava gireceği okulu bilmedikleri takdirde bir gün öncesinden sınav yerine gidip sınava gireceği okulu görmelerinde fayda bulunmakta. Şayet sınava yetişememeleri durumunda 2 sene içerisinde başka bir EKPSS yapılamayacağından adaylar mağdur olacak ve 2 sene sonraki EKPSS yi beklemek zorunda kalacaklar.

2) ÖSYM sınav öncesinde güvenlik tedbirlerini son derece sıkı tutması nedeni ile adayların sınav için yanlarında neleri getirebileceği, neleri getiremeyeceği sınava giriş belgesinde açıkça belirtilmektedir. Örneğin adaylar kalem, silgi gibi yardımcı gereçlerini getirmelerine gerek olmadığı sınava giriş belgesinde belirtilmekte olup bu yardımcı gereçler ÖSYM tarafından adaya verilecektir. Ayrıca adaylar sınava basit işlem yapan da olsa hesap makinesi kesinlikle getirilemeyeceği sınava giriş belgesinde yazmaktadır. Adayların sınava giriş belgesini dikkatlice okumalarını ve mağdur olmamalarını belirtmek istiyoruz.

3) Adayların sınav süreleri engelleri oranında farklılık göstermesi nedeni ile her adayın sınav süre farklı yapılacaktır. Bu nedenle adaylar sınav sürelerini dikkatli kontrol etmelerini ve sınavda zaman kaygısı ve problemi yaşamamaları konusunda uyarıyoruz.

4) Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götüreceği unutulmamalıdır. Adaylar emin olmadıkları şıkları işaretlememelerini bu sayede olası yanlış işaretleme neticesinde doğru cevaplarında gideceğini bilmelerini istiyoruz.

5) Belki de en önemli husus son maddedir. Bu sınavı hayatının dönüm noktası olarak gören bazı engelli vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu sınavın önem taşıdığını belirtmekle beraber aksi bir durumda bu sınavın hayatlarının sonu olmadıklarını, bundan sonra da girebilecekleri sınav olabileceklerini hatırlatarak, heyecanınızı olabildiğince düşük tutmaları gerektiğini ifade etmek istiyoruz.

KamuPersoneli.Net olarak şimdiden pazar günü yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)’na girecek olan engelli vatandaşlarımıza başarılar diliyor, sınav sonrasında sınav sorularına ilişkin bilgileri sitemizde yer alan forumlar bölümünden kritiğinin yapılacağını belirtmek istiyoruz.