Gündem

Patlama Hakkında Güvenlik Zirvesi Yapılacak

Ankara’da bugün akşam saat 18.45 de bir patlama meydana geldi. Bu patlama da 27 kişi hayatını kaybetti ve 75 kişide yaralandı. Yaralılar çevre ilçelerde ki hastanelere acil kodu ile sevk edildi.  
 
Bu patlama Ankara’da geçtiğimiz haftalarda meydana gelen terör saldırısını anımsattı. Ankara’da ki patlamada çok sayıda hayatını kaybeden ve çok sayıda yaralı vardı. Bu terör saldırısı Genelkurmay Başkanlığının yakınında bakanlıkların bulunduğu sokakta gerçekleştirildi. 
 
Gerçekleştirilen bu saldırının ardından birçok güvenlik önlemi alındı ancak bu akşam saatlerinde bir patlama daha Ankara’nın göbeğinde meydana geldi. Bugün yaşanan patlamanın ardından birçok itfaiye polis güçleri ve ambulanslar olay yerine sevk edildi.  
 
Olay yerine sevk edilen polis ekipleri olay yerinde yaşanan kaos ortamını dindirmek, yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek ve olay yerinin güvenliğini sağlamak ile görevlendirildiler. Bunun dışında çevik kuvvet ekipleri olay yerine giriş çıkışları kontrol ettiler ve patlamanın yaşandığı sokağa sadece ambulansların giriş çıkış yapmasına izin verildi.  
 
Bu olayların ardından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında bir Güvenlik Zirvesi yapılacağı haberi belirtildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu güvenlik bürokrasisinin katılımı ile yaşanan patlama hakkında bir Güvenlik Zirvesi düzenleyecek. Alınan bilgilere göre Güvenlik Zirvesi Başbakanlık Konutlarında gerçekleştirilecek. Bu toplanı yani Güvenlik Zirvesi ilgili bakanların ve güvenlik bürokrasisinin katılımı ile gerçekleştirilecek.  
 
Kamupersoneli.net