Zabıta Memurluğunu Kimler Tercih Edebilir?

Zabıta Memurluğunu Kimler Tercih Edebilir?

DPB, belediyelere Danıştay kararı gereği itfaiye eri alımlarının yanı sıra Zabıta Memuru alımlarını da artık merkezi yerleştirme kapsamında olacağını açıkladı. Birçok memur adayı da bu haber üzerine alımların kimlerden olacağını merak etmektedir. Önce teknik olarak yönetmelikte sözlü sınav ibaresi değişiklikle kaldırılacak. Ardından ilk olarak 2016-1 merkezi yerleştirmede zabıta memuru alımı yapılacaktır.

Mevcut yönetmelik şartlarına göre zabıta memuru olmak için lise mezunu olmak yeterlidir, boy ve kilo şartının yanından 25 yaşını doldurmamış olma şartı da aranmaktadır. Yönetmelik değişikliği yapılarak yaş şartı ve bazı değişiklikler yapılacaktır. Ondan sonra 2016-1’de alımlar yapılacaktır.

Mevcut Yönetmelikte Zabıta memurluğuna atanma şartları (Değişiklik Olacak)

MADDE 13 – (1) Zabıta memurluğuna atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra;

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak,

c) Sınavın yapıldığı tarihte 25 yaşını doldurmamış olmak,
şartları aranır.

DEĞERLENDİRME: Zabıta memuru alımı için en az lise mezunu olmak yeterlidir ancak 3185 kodlu- Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak şartını arayan belediyeler olacaktır. Ehliyet şartı, cinsiyet şartı gibi çeşitli şartlar da konabilir. Ön Lisans ve orta öğretim mezunlarından seçileceğini söyleyebiliriz.
 

Exit mobile version