10 Bin Köy Korucusu Alımı Yapılacak

 Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu’ndan açıklama geldi. Mayıs ayı ortalarında 10 bin köy korucu alımı yapılması için kadro planlaması yapıldığı öğrenildi.

Terörle Mücadelede 50 Bin Kişilik Grupla Arzu Ettiğimiz Seviyede Tüm Olaylara Yetişemiyoruz

AA muhaberine açıklamalarda bulunan , Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen  “Terörle mücadelede 50 bin kişilik grupla arzu ettiğimiz seviyede bütün olaylara yetişemiyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu daha önce ‘5 bin korucu alımından sonra 10 bin kişinin alınacağını’ söylemişti. 5 bin korucu alımı için teşekkür ediyoruz. Bize söz verilen diğer korucu kadrosunun da ivedi şekilde korucu camiasına taze kan olmasını istiyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay ile Görüşmeler Yapıldı

Geçen hafta içerisinde İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yeni korucu alımıyla ilgili görüşmeler yaptıklarını dile getiren Ziya Sözen “Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldı. Bununla ilgili Meclis’ten herhangi bir kanuna gerek yok. Korucu sayısının 60 bine kadar çıkarılması için yetki yıllar önce Bakanlar Kuruluna verildi. Şu anda hükümetimizin elinde 10 bin korucu alacak kadar yetki düzenlemesi var. Bu yetki sadece bakanlar kurulunda imzaya açılıp korucular valiliklerin emrine tahsis edilebilecektir.” dedi.

İçişleri Bakanlığı Yakın Zamanda Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı İçin İlana Çıktı

Son zamanlarda bölgede bir çok personel alımı gerçekleşiyor. Özellikle içişleri bakanlığı bir çok mahalle ve çarşı bekçisi alımı için ilana çıktı. Söz konusu alımlarla ilgili habere gitmek için TIKLAYINIZ.

Yakın zaman içerisinde de köy korucuları için kadro ihdas edilecek. Bakanlar Kurulu’nun onayını bekleyen çalışmalar sonucunda 10 bin korucu daha istihdam edilebilir.

 

Exit mobile version