Kültür Bakanlığı'na 600 Personel Alınacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığında istihdam edilmek üzere 600 kişilik yeni kadro açılacağının müjdesini verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığında istihdam edilmek üzere 600 kişilik yeni kadro açılacağının müjdesini veren Davutoğlu, bunların 200’ünün kütüphaneci, 100’ünün sanat tarihçisi, 100’ünün arkeolog olacağını bildirdi. Davutoğlu, kültür varlıklarının restorasyonu ile şehirlerin yeniden ihyası için görevlendirilmek üzere mimar, mühendis, şehir plancısı ve kağıt restoratöründen oluşan 200 kişinin de bu kapsamda istihdam edileceğini kaydetti.
Bin 200 genç geçici istihdam edilecek

Gençlere yönelik kültür ve turizm alanında iş alışkanlıklarını geliştirmeye dönük olarak bin 200 genci 6 aylık süreyle geçici olarak istihdam edeceklerini bildiren Başbakan Davutoğlu, bu gençlerin 730’unun ören yerlerinde, 470’nin de havalanlarında turizm faaliyetlerine destek olacaklarını söyledi.

Personel Alım Takvimi kısa süre içinde Kültür Bakanı Mahir ÜNAL tarafından açıklanacaktır. Kamupersoneli.net olarak burada yaptığımız haberde Kültür Bakanlığı, Atamaları KPSS 2016/4 Tercihlerine Yetiştirir Mi? diye sormuştuk. Bu sorunun cevabı kısa süre içinde belli olacaktır. 

Exit mobile version