EGM Bekçi Alımında Askerlik, Yaş ve KPSS Şartı Olacak Mı? İşte Tüm Detaylar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında 10 bin 500 bekçi alımı yapılacağını açıklamış ve bu açıklama ile birlikte bekçi olmak isteyen onbinlerce aday heyecanlanmıştı. Bakan’ın bu açıklamasından bir süre önce de Resmi Gazete’de İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzer 10 bin bekçi kadrosu ihdas edilmişti.

Tüm bu gelişmelerden sonra geriye 10 bin 500 bekçi alım ilanının yayımlanması kaldı. Adaylar askerlik şartının kaldırılmasını veya esnetilmesini istemekle birlikte yaş şartının da esnetilmesini talep ediyor.

BEKÇİ ALIMLARINDA ASKERLİK ŞARTI!

Daha önce yayımlanan bekçi alım şartlarında yer alan askerlik şartı adayların kafasını karıştırmıştı.

Şartlar arasında yer alan 18 yaşını doldurmuş olan adayların başvuru yapabileceği belirtilirken aynı zamanda da askerliğini yapmıl olmak şartı yer alıyordu. Bu durumda 18 yaşını doldurmuş olan adaylar başvuru yapabileceği için sevinirken, askerliğini yapmış olmak şartını görünce hayal kırıklığına uğramışlardı.

BEKÇİ ALIMLARINDA YAŞ ŞARTININ ESNETİLMESİ

Son günlerde özellikle sosyal medya platformlarında polis, asker ve bekçi alımlarında yaş şartının esnetilmesini talep eden adaylar seslerini duyurmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personellerin yaş şartını belirleme hakkı bizzat bakanlığın kendisine verilmişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilanlar yayımlanmadan önce yaş, askerlik gibi konularda talimat verirse yeterli olacaktır.

Geçmiş dönemlerdeki bekçi alımlarında yaş şartı 31 yaşından büyük olmamak olarak yer alıyordu. Adaylar bu yaş şartının esnetilmesini talep ediyor. Adayların ortak görüşü 35 yaşa kadar olan adaylar bekçiliğe başvuru yapabileceği yönünde.

Zaten bekçiler polislerle aynı eğitimi alıyor ve yaştan daha önemli olarak dayanıklılık, fiziki yeterlilik gibi alanlarda başarılı olmadıkça seçilemiyorlar.

35 yaşında olup, 25 yaşındaki birinden daha çevik ve atletik olabilen adayların olduğu herkesçe malumdur.

BEKÇİ ALIMLARINDA KPSS ŞARTI OLACAK MI?

AK Partili milletvekillerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Bekçi Alımlarında KPSS Şartı olmasını talep ettikleri ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “çalışmalar devam ediyor, KPSS şartı gerekiyorsa koyarız, gerekmiyorsa koymayız” dediği iddia ediliyor. Daha önceki bekçi alımlarında KPSS şartı aranmamıştı ancak yeni bekçi alımlarından hemen önce yapılan KPSS sınavları sonrasında KPSS şartının eklenebileceği de paylaşılan görüşler arasında yeralıyor.

Exit mobile version