WhatsApp Virüsü Günden Güne Büyüyor ( Bilinmeyen Numaralardan Gelen Mesajlara Dikkat!)

Whatsapp Virüsü Hızla Yayılıyor!  Popüler anlık mesajlaşma uygulşaması WhatsApp üzerinden son zamanlarda hızla yayıldığı görülen spam mesajların kaynağının oldukça etkili ve zekice tasarlanmış bir virüs olduğu ortaya çıktı.  


Spam Mesajlar Çoğaldı ! Virüs Tehditi Günden Güne Artıyor

Spam mesaj açıldığı anda virüs cihaza yayılıyor ve tüm bilgiler korsanlara gönderiliyor. Tanınmayan numaralardan gelen mesajları açmamaları konusunda uzmanlar vatandaşları uyardı. Söz konusu virüsün bulaşmaması için tanınmayan numaralardan gelen mesajlar kesinlikle açılmamalı ve söz konusu numaranın tuzağına dalgınlıkla düşmemek için numaranın engellenmesi virüsten korunmak için etkili bir yöntem. 

Tanıdıklarınızdan Virüs Gelebilir


Son zamanlarda siber güvenlik forumlarında ve diğer haber sitelerinde sık sık adından söz ettiren WhatsApp Virüsü sohbet , ödeme, fotoğraf, sesli mesaj ve video yoluyla telefona bulaşabiliyor. Virüsün sıkıntılı bir diğer tarafı ise sadece tanınmayan numaralardan değil tanıdıklarınızdan da gelme olasılığı.  Trojen virüsü barındıran bir cihazdan gelen mesajların açılması sonucu yine kullanıcı ciddi bir tehditle karşı karşıya kalabiliyor. Android cihazlarda görülen virüsten korunmanın en etkili yöntemleri  ise uzmanlar tarafından şu şekilde açıklanıyor ; ” lisanslı antivirüs uygulamaları kullanmak, tanımadığınız kişilerden gelen mesaj ve istekleri kabul etmemek, android cihazlarında “root” denilen işlemi yapmamak ve kaynağı belirsiz uygulama ve medya unsurlarını telefonda barındırmamak. 

Kamu haberleri, gündem haberleri, teknolojiden son dakika gelişmeler ve daha fazlası kamu haber merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version