Gündem

14 Yaşındaki İmam Hatip Öğrencisine Cinsel İstismar

Türkiye Karaman’daki cinsel istismar skandalı henüz gündemden düşmemişken benzer bir haber başkent Ankara’dan geldi. Son zamanlarda cinsel istismar olaylarının çoğalması vatandaşı tedirgin ediyor. Çocuklarını okula gönderirken tedirgin olan veliler , MEB‘ten ve diğer kurumlardan söz konusu istismar olaylarının önüne geçilmesi için acilen bir çalışma yapılmasını bekliyor. Başkent Ankara’da bulunan bir İmam Hatip Lisesi’nde 14 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu öğrenilen bir öğretmen tutuklandı.  


İmam Hatip Lisesinde Cinsel İstismar Skandalı

Başkent Ankara’daki bir imam hatip lisesinde, 14 nisan 2016 tarihinde meydana gelen olay okulda öğrencisi olan tüm velileri ve yetkilileri harekete geçirdi.  Alınan haberlere göre , lise birinci sınıf öğrencisi Z.G , sabah 09:00’da spor yapmak için evinin yakınlarından ayrıldı. Aynı mahallede oturan beden öğretmeni S.I kız öğrencisini görüp evine kahvaltı yapmaya davet etti. Eve kahvaltıya giden kız çocuğu öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradı.

Kimseye Anlatma Diye Tehdit Etti

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoy’un haberleştirdiği olaya göre cinsel istismar olayını yaşayan kız ve öğretmen daha sonra okula gittiler ve öğretmen öğrencisine “Sakın bu olayı kimseye anlatma” dedi.  Aile kızlarını psikolojik durumunun bozulduğunu fark etti ve Z.G ile konuştu. Z.G’den tüm olayı dinleyen aile derhal şikayette bulundu ve emniyet güçleri tarafından yakanarak göz altına alınan S.I ifadesinin ardından cezaevine gönderildi. Cinsel istismar olayından dolayı mağdur olan Z.G psikologlar eşliğinde yeniden ifade verecek.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve MEB duyuruları için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.