Son Dakika: Taşeron Kadro Sınavı Kalkacak Mı ( Naci Ağbal ve Numan Kurtulmuş'un Taşeron Açıklamaları)

Taşeron işçilerin kadroya geçişi hakkında bir kaç gün önce Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulunmuştu.

Taşeron Kadro Meselesi Uzayınca “Taşeron Alımı Yasağı” Delindi

Söz konusu taşeron işçilerin kamuda istihdamı için öngörülen süre yetersiz oluınca yasak olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı, Karayolları gibi bazı kurumlar kamu hizmetinin aksamaması için taşeron alımı yaptı. Bilindiği üzere kamuda artık taşeron yoluyla hizmet alımı yapılmayacak. Fakat taşeron işçilerin “özel sözleşmeli personel” olarak kamuda istihdamı için çalışmalar tamamiyle sona ermedi.  Kurtulmuş : “Taşeron Meselesinin Hallolması İçin Ciddiyetle Gerekli Adımlar Atılıyor”

Başbakan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş “Biz taşeron meselesinin hallolması için ciddiyetle gereken adımlar atılıyor. Çalışma Bakanımız ilgili sendikalarla çok yakın görüşmeler içerisinde. Burada çözülmesi mümkün olan ilave bir adım varsa tekrar değerlendirilebilir. Hükümetimizin aldığı karar çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz” demişti. Taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik tüm gelişmeleri siz değerli ziyaretçilerimiz için takip etmeye devam ediyoruz. Bilindiği bundan bir kaç hafta önce Numan Kurtulmuş , Bakanlar kurulu toplantısı sırasında kameraların karşısına geçmiş ve taşeron işçileri çok sevindirecek haberi vermiş, hemen ardından Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu “Tüm taşeron işçi kardeşlerim kadrolu olacak” demişti.

Hak Ettiği Kadroyu Alacağını Düşünen Taşeron Tepkili ( Sınav İstemiyoruz! )

Bütün bu gelişmeler karşısında yıllardır kamu kurumlarında kadrolu çalışanların yaptığı işi yapmasına karşın ne aynı sosyal hakkı alabilen, ne de maaşı alabilen taşeron işçilerde büyük bir sevinç meydana gelmişti. Taşeron işçilerin sevinci çok uzun sürmedi.

Taşeron İşçiler:”Kadro Yoksa Oy YOK!”

Taşeron için öngörülen “kadro” nun aslında tahmin edilen kadro olmadığı ve söz konusu taşeron işçinin 3 senede bir yenilenecek olan sözleşmeli personel statüsüne geçeceği ve şimdiye kadar olan tüm tazminat haklarından vazgeçip tekrar giriş yapması gerektiği, Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal tarafından geçiş aşamaları anlatıldığında ortaya çıktı.  

Sınav Sisteminden Vazgeçilmeyecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal,  son açıklamalarında kendisine sık sık yöneltilen sınav sisteminden vazgeçilecek mi? sorusuna kesinlikle sınav sisteminin olacağı yönünde görüşler dile getiriyor. Şimdilik açıklananın haricinde herhangi bir ekstra çalışmanın olmadığı biliniyor. Peki taşeron işçilerin söz konusu geçiş aşamaları hakkındaki görüşleri neler? Tüm bunları kamupersoneli.net olarak tarafsız biçimde sizlere sunmaya devam ediyoruz. Taşeron işçilerden gelen yorumları ve daha fazla haberi aşağıda bulunan haber linklerinden takip edebilirsiniz.
 

Exit mobile version