Sınavlar

TEOG 2. Dönem Sınavı İçin Geri Sayım Başladı ( 29 Nisan 2016 'da Okullar Tatil Olacak Mı)

TEOG  2. Dönem ne zaman yapılıyor? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan sınav takvimine göre TEOG ( Ortak Sınavlar ) 2. dönem 27-28 nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek.

TEOG 2. Dönem Mazeret Sınavı

Söz konusu sınava katılamayan öğrenciler için düzenlenecek olan mazeret sınavı 14-15 Mayıs 2016 ‘da yapılacak . TEOG – Ortak Sınavlar 2. Dönem sonuçlarının açıklanması için belirlenen tarih ise Haziran olarak duyurulmuştu.  

TEOG sınavlarında kaç soru sorulacak ve kaç dakika süre verilecek?  

Bilindiği üzere ortak sınavlar iki oturum halinde gerçekleşiyor. Ortak Sınavların birinci gün oturumunda öğrenciler, Türkçe , Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sınavlarına girecek sınavlarda öğrencilere 20 soru sorulacak ve öğrencilerden bu soruları 40 dakika içerisinde çözmeleri beklenecek. Ortak Sınavların ikinci gün oturumunda öğrenciler, Fen ve Teknoloji, T.C İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınava girecek. İkinci gün oturumundaki sınavlarda da 20 soru sorulacak ve her sınav 40 dakika sürecek.

29 Nisan 2016 Okullar Tatil Olacak Mı?

TEOG Sınavları yüzünden okullar tatil olacak mı?

TEOG bilindiği üzere 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe Günü yapılıyor. Söz konusu sınavlar hafta ortasına denk gelmesi nedeniyle bir çok öğrenci ve veli söz konusu sınavlardan sonraki gün yani 29 Nisan 2016 tarihi okullar tatil olacak mı ? diye merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan söz konusu sınavlar ve ertesi gün hakkında yeni bir duyuru yayımlanmadı.