Çalışan Bağ-Kur Emeklisi SGDP Kesintisiz İlk Maaşını Aldı

Bağ-Kur ‘lu Çalışan Emekliler kesintisiz ilk maaşlarını aldılar. SGDP kesintisinin kaldırılması sonucu bir çok Bağ-KUR emeklisinin önceki aylara göre maaşlarında 381 lirayı bulan artış meydana geldi.


Bağ-Kur’lu çalışan emeklilerin maaşlarındaki Sosyal Güvenlik Destek Primi SGDP kesintisi kaldırıldı ve Bağ-Kur’lu çalışan emekliler ilk %10 zamlı maaşlarını bu ay almış oldu. Uzun zamandır gündemde olan ve sizlere haberlerimizde hatırlattığımız söz konusu çalışmalar sona ermişti. Ve Bağ-Kur ‘lu çalışan emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılmıştı.

Sosyal Güvenlik Destek Primi Kalktı Emeklinin Yüzü Güldü

Söz konusu çalışma hükümetin vaatleri arasında bulunuyordu. Bilindiği üzere Bağ-Kur emeklisi olup çalışmaya devam eden vatandaşların maaşlarında Sosyal Güvenlik Destek Primi altında kesintiler yapılıyor ve söz konusu kesinti maaşın %10’una denk gelebiliyordu.  Hükümetin seçim vaatlerinden çok talep gören uygulamalardan birisi olan SGDP kesintilerinin kaldırıulması sonucu emeklilerin cebine ciddi miktarda para girmiş oldu.

381 Lirayı Bulan Maaş Artışın Meydana Geldi

Sosyal Güvenlik Destek Prim kesintisi maaşından kalkan bir emeklinin maaşında 381 lirayı bulan iyileştirme meydana geldi. Halen Bağ-Kur’lu olarak çalışan memur emeklileri ise söz konusu kesintinin kaldırılması uygulamasından geçen ay faydalanmış ve maaşlarını daha zamlı almıştı.


Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olma imkanına sahipsiniz. Kamupersoneli.net’in forumlarını ziyaret ederek, ücretsiz üye olabilir, üyeliğinizle yeni başlık açabilir, hali hazırdaki başlıklarda bulunan tartışmalara katılabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Kars
Exit mobile version