Sağlık Personeli

Askeri Hastaneler Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) Dahil Ediliyor

Askeri Hastanelerde artık sivil hastalarda tedavi olabilecek. Askeri Hastanelerin , Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) içerisine dahil olmasıyla birlikte söz konusu hastanelerde sivil hasta kabulü mümkün olacak. Bilindiği üzere MHRS ( Merkezi Hehim Randevu Sistemi) ‘nden kamu hastaneleri, aile hekimleri , ağız ve diş sağlığı merkezlerine randevu alınabiliyor. Yapılan son çalışmalar sonrasında söz konusu siteme Askeri Hastanelerde dahil olacak.


İlk denemenin Ankara’da yapılacağı öğrenildi. Ankara’da yapılacak denemenin sonrasında yurt içindeki tüm askeri hastanelerde uygulanması planlanıyor.

Canlı operatörler  ya da internet sitesi üzerinden randevu almayı sağlayan ve hastaların işlerini inanılmaz derecede kolaylaştırdığı bilinen Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin (MHRS) kapsamına askeri hastanelerin de dahil edilmesi sonucu vatandaşı sağlık alanında bir yenilik daha bekliyor olacak.

Pilot Uygulama Başkent Ankara’da Başlıyor

Söz konusu uygulamanın ilk olarak başkent Ankara’da bulunan Etimesgut Asker Hastanesi ve Mevki Asker Hastanesi’nde deneneceği biliniyor. Denemelerin sona ermesi ve çalışmaların tamamlanması sonucunda ülke genelindeki 31 askeri hastane için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu verilecek ve vatandaşın sıra bekleme kabusuna  son verilmiş olacak. T.C Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 2015 yılında 473 milyon 291 bin 54 muayene’nin  93 Milyon 40 bin 135’inin randevu işlemleri Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden yapıldı.

Kamu haberleri ve gündem haberlerinin doğru ve tarafsız sesi kamupersoneli.net’in android uygulaması büyük beğeni topluyor. Gündemdeki gelişmelerden anında haberdar olmak için google play üzerinden kamupersoneli.net uygulamasını indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara