MHP Olağanüstü Kongre Tarihi Belli Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi’nde kurultay gündemi.

MHP’ye mahkeme tarafından atanan çağrı heyeti kurultay tarihini belirledi. Mahkeme tarafından atanan çağrı heyeti MHP kurultay tarihini 15 Mayıs 2016 olarak belirledi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ‘nde olağanüstü kongreyi yapmak için görev verilen Ali Sağır, Mehmet Bilgiç ve Ayhan Erel söz konusu olağanüstü kongre tarihini 15 Mayıs 2016 olarak açıklandı. 


Olağanüstü Kongre 15 Mayıs 2016 Tarihinde Yapılacak

Milliyetçi Hareket Partisi ‘ni kongreye götürecek olan çağrı heyeti tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde ; ““Söz konusu kararın verdiği yetki ile MHP Parti Tüzüğü’nün ilgili hükümleri gereği olağanüstü büyük kongrenin yerine getirilmesi amacıyla gerekli iş ve işlemler başlatılmıştır. Süreç, Çağrı Heyeti sıfatıyla tarafımızca yürütülecek olup, ilk olağanüstü toplantının 15 Mayıs 2016 tarihi saat 10.00′da, gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise ikinci olağanüstü genel kurul toplantısının aynı yerde ve saat 10.00′da 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı hususunda karar alınmıştır.”  . Bilindiği üzere muhalefet olağanüstü kongre için MHP yönetiminden talepte bulunmuş yönetim bunu kabul etmemişti. Muhalifler tarafından parti içerisinde oy toplanmasına rağmen talepler yerine getirilmeyince. MHP içerisindeki muhalif kanat kongre kararı için mahkemenin kapısını çalmıştı. Kısa süre önce gerçekleşen mahkeme sonucunda MHP’nin kongreye gitmesi kararı alınmıştı.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını indirerek gelişmelerden her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version