Uygulamalı Elektronik Soru Girişi Çalıştayı

Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama ayayımlandı. Yayımlanan açıkalma da Uygulamalı Elektronik Soru Girişi ve Değerlendirme Çalıştayı 11 – 15 Nisan 2015 Tarihlerinde Antalya’da Gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan açıklama da çalıştayın önemi ve amacı belirtildi. İşte o açıklama; 

Üç grup olarak planlanan çalışmanın 1.Çalıştay’ına  Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile İngilizce ve diğer yabancı dil branşlarından  toplam 60 öğretmen ve personel katılmıştır.

Çalıştay,   11 Nisan 2015 Pazartesi  saat  09.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlamıştır. Daha sonra Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanı Hüseyin GÜÇ açılış konuşmalarını yapmıştır. Daire Başkanı GÜÇ konuşmalarında; 2015 yılı başından beri soru sayısı, biçimi, tarzı ve içeriğinde pek çok değişiklik yaptıklarını, çağın gereklerine uygun bir sistem için sürekli çalıştıklarını, Türkiye’nin nitelikli ve güvenilir sınav merkezi olarak dünyadaki ve Türkiye’deki yenilikleri takip ederek büyüdüklerini ifade etmiştir. Daha sonra kürsüye gelen Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Bayram TARAN, Elektronik Soru Bankası’nın tanıtımını yapmış, Soru Giriş Modülü’nün uygulaması  ile ilgili sunumunu yapmıştır.

Çalıştay’ın diğer bölümünde eğitim görevlileri tarafından Görevlendirme Bilgileri, Soru Giriş Ekranı, Ön İnceleme ve Üst İnceleme Girişi ekranı ile ilgili tanıtım ve sunumlar yapılmıştır. Çalıştay süresince; 1.Soru bankası test edilmiş, 2. Sorunlar belirlenmiş ve çözüm yolları geliştirilmiş, 3. Çok sayıda soru girişi yapılmış,  bu soruların bir kısmı ön inceleme ve üst inceleme kurullarınca incelenmiştir.

Çalıştay’da ; 1. gün tanıtım ve eğitimler, 2. gün geliştirme ve iyileştirme çalışmaları, 3. gün soru girişi ve ara yüz kontrolü,  4. gün soru girişi ve değerlendirmesi,  5. gün soru girişi ve genel değerlendirmesi yapılmıştır, arkasından Daire Başkanı Hüseyin GÜÇ’ün  iyi niyet dilekleri ve teşekkür konuşmasından sonra Çalıştay sona ermiştir. 

Kamupersoneli.net
Exit mobile version