Sosyal Güvencesi Olmayan Gazilere 1366 TL Maaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Tarafından meclise verilen kanun teklifine göre muharip gazilerin hepsine aynı tutarda şeref aylığı ödenmesi ve Devlet Övünç madalyası alanlara şeref aylığı bağlanması talep ediliyor.

Tüm Muharip Gazi ve Dul Eşlerine Aynı Aylık Bağlansın

Söz konusu kanun teklifinin içeriği şu şekilde; 24 Şubat 1968 tairhli ve 1005 sayılı istiklal madalyası verilmiş bulunanlara vatani hizmet tertibi şeref aylığı bağlanması hakkında kanuna göre; İstiklal harbi, Kore ve Kıbrıs gazilerimize şeref aylığı bağlanmaktadır.

Sosyal Güvencesi Olmayan Gazi 1366 , Sosyal Güvencesi Olan Muharip Gazi 606 TL Aylık Alıyor

Muharip gazilerimizden; sosyal güvencesi olmayanlara net asgari ücret, sosyal güvencesi olanlara 6503 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpılması sonucu bulunan tutar üzerinden aylık bağlanmaktadır. Muharip gazilerden sosyal güvencesi olanlar 606 TL aylık alırken, sosyal güvencesi olmayan muharip gaziler 1366 TL aylık alıyor, Gazilerin dul eşlerinden sosyal güvencesi olanlara 454 TL aylık bağlanıyor, sosyal güvencesi olmayanlara ise 1024 TL aylık bağlanıyor.

Sosyal Güvence Şartı Aranmaksızın Eşit Maaş

Kanun teklifine göre şeref aylığı bağlanmasında sosyal güvence şartının kaldırılması ve söz konusu tüm muharip gazilerin ve eşlerinin aynı aylığı alması talep ediliyor. Kanun teklifi meclis gündemine gelir ve kabul edilirse , istiklal madalyası bulunan şeref aylığı alan tüm muharip gaziler ve dul eşlerine aynı ücret ödenecek.


Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden her yerde haberdar olma imkanına sahipsiniz. Kamupersoneli.net forumlarına ücretsiz üye olarak , tartışmalara katılabilir yeni tartışmalar başlatabilir, öneri ve şikayetlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmından bizlere ve diğer ziyaretçilerimize iletebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version