Memur Adayları Dikkat ! KPSS Merkezi Atama Tercihleri İçin Kritik Sürece Girildi!

Ölçme eçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde memur olmak isteyen adaylar tarafından KPSS merkeazi atama tercihlerinin ne zaman yapılacağı araştırılıyor.

KPSS merkezi atama tercihleri hakkında, tercihlerin ne zaman yapılacağı kimlerin tercih yapabileceği hakkında ayrıntıları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi ÖSYM tarafından Türkiye geneli 81 il merkezinde KPSS Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adayların katılabildiği sınavlar gerçekleştirildi. 

KPSS MERKEZİ ATAMALAR İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ÖSYM KPSS merkezi atama tercihleri için geri sayım başladı. Bu bağlamda KPSS merkezi atama tercihi yapacak olan adaylar için ilk olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tercih kılavuzu yayımlanacaktır.

Bunun ardından Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşları için kadro dağılımı yayımlanacak ve ardından tercih robotu yayımlanacaktır. Bu kılavuzların yayımlanması ile 11 Aralık’ta KPSS merkezi atama tercihleri başlayacak ve 20 Aralık’a kadar devam edecektir.

KPSS merkezi atama tercihi yapacak olan adayların KPSS lise, ön lisans ve lisans sınavlarına eğitim düzeyleri kapsamında katılmış olmaları ve puanlarının hesaplanmış olamsı gerekmektedir. 

Ayrıca Devlet Personel Başkanlığı tarafından kadro dağılımı henüz açıklanmadı. Kadro dağılımı ve merkezi atama tercih robotu yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Exit mobile version