Adalet Personeli

Sınava Girip Hakim Savcı Olamayanlar Ne Yapacak? Bakan Gül Açıkladı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Hürriyet Gazetesi’ne özel bir röportaj verdi. Kaşıkçı cinayetinden, FETÖ’ye kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Bakan Hakim ve Savcı olmak için sınava giren adayların kazanamadıkları takdirde ne yapacaklarını açıkladı.

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞINA DEVAM EDECEKLER

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül “Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne son halini verip hükümetimizin yol haritası olarak kamuoyuna açıklayacağız. Hâkim-savcı yardımcılığından ümitliyiz. Sınava girip hâkim-savcı olacaklar. Kazanamadı, yardımcılığa devam edecek. ” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Andımız kararının ardından bu mütalaa sizi endişelendirdi mi” sorusu üzerine Danıştay’ın ideolojik bir tutum içinde olmadığını belirterek, “Geçmişte yargısal aktivizm örneklerini çok gördük. Ben o düzeyde olmadığını düşünüyorum. Bu tür gündemler artık geride kaldı” ifadelerini kullandı.

2 YIL ALTINA TUTUKLAMA YASAĞI

Bakan Gül’ün diğer açıklamaları şöyle;

Bakanlık Komisyonu’nca, adaletin tesisi, suçların önlenmesi anlamında çalışma yürütülüyor. Bazı suçların infaz süresinin çok uzun olduğu eleştirisi var. İki yılın altındaki suçlara tutuklama yasağı getirdik. Bazı suçlar açısından istisna getirilmesi masada. Çalışma, kadına ve çocuğa şiddet ve tecavüzde, uyuşturucu satıcıları konusunda infazın indirilmesi yönünde değil. Gerekirse cezayı ve infaz süresini artırırız.

Adalet tecelli edince o gün kainattaki ağaçlar bile huzur içerisinde yapraklarını sallar. Herkes adaletin tecelli etmesini ister. Mesela ben, ‘Mor Beyin’le ilgili konuyu çözdüğümüz gün büyük huzur duydum. Dedim ki, bir kişi daha haksız yere içerde kalmadı. O gece rahat uyudum. Herkes FETÖ’cü olursa FETÖ’cü kalmaz. FETÖ’cüler aradan yırtar. Bu, FETÖ taktiği.

Bir Yorum