ÖSYM İnternet Sitesinden DİB MBSTS Sınav Sonucu Nasıl Öğrenilir?

2016 DİB MBSTS sonuçları nasıl öğrenilir? Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına katılım her sene olduğu gibi yine yoğundu. Sınav öncesi ve sonrası kamupersoneli.net olarak sınava giren adayların değerli görüşlerini aldık sınav soru ve cevapları üzerine yorumlara sitemizde yer verdik.

2016 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2016 DİB MBSTS) sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesinden yayımlandı. Söz konusu sınav sonuçlarını görmek için ÖSYM resmi sitesindeki Aday İşlem Sistemine T.C Kimlik Numaranız ve şifrenizle giriş yapmanız yeterli. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı  2016-DİB-MBSTS için başvurular 28 ocak 2016 tarihinde başlamıştı ve söz konusu sınav başvuruları 8 Şubat 2016 tarihinde sona ermişti. 
2016 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı Konuları Nelerdi?

2016 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2016 DİB MBSTS) ‘na giren adaylar tefsir, Kur’an Bilgisi, Fıkıh ve İlmihal, Akaid, Hadis, Mezhepler Tarihi, İslam tarihi üzerinden sorulara yanıt vermişti.

Sınavı Yorumlayın

Sınava giren adaylardan bazıları sınavın oldukça basit geçtiğini dile getirirken bazıları sınavın şimdiye kadar yapılan en zor sınav olduğunu dile getirmişti. Sınav Hakkındaki yorumlarınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmıyla bizimle ve sınava giren diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version