Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kimdir?

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kimdir?


Mahir Ünal Nerelidir?

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal 1966  Kahramanmaraş Elbistan Doğumludur. Mahir Ünal 24., 25., 26. Dönemlerde TBMM Kahramanmaraş Milletvekilliği yapmıştır. AK Parti hükümetinin Kültür ve Turizm Bakanı olan Sn. Mahir Ünal İlk ve ortaöğretimini memleketi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti.

Mahir Ünal Hangi Okullardan Mezun Olmuştur?

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal 1984 Yılında İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu ve 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlamış oldu.

Mahir Ünal İş Hayatı

1992 senesinde öğretmen olarak iş hayatına başlayan , Mahir Ünal, kısa süre sonra kent çalışmaları, yerel yönetimlerve siyasal iletişim konuşlarında çeşitli kişi ve kurumlara danışmanlık hzimeti verdi. 2003 Senesinde AK Parti siyaset akademisinde ders veren Ünal, 2004 yılından günümüze tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekibinin içerisinde yer aldı. 24 Kasım 2016 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükümeti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atanan Mahir Ünal, Evli ve bir çocuk babasıdır. Mahir Ünal İyi derecede arapça ve ingilizce biliyor.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlasını takip etmek için kamupersoneli.net’i her gün ziyaret edebilirsiniz. Kamu personel alımlarından ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version