Ekonomi

2016 Temmuz Ayından Sonra Asgari Ücret Düşecek ( Ocak Ayında Arttı, Temmuz Ayında Düşmesi Muhtemel)

Memurlara yapılan zammın ceplerine girmeden vergi dilimi yüzünden geri çıkmasından kısa süre sonra, şimdi de asgari ücretlileri üzecek haber geliyor. Temmuz ayında asgari ücretlilerin vergi dilimine girmesi ve bu yüzden maaşlarında azalma görülmesi bekleniyor. 2016 Ocak ayından itibaren 1300 TL olarak belirlenen asgari ücretin, Temmuz ayından sonra vatandaşın cebine vergi kesintisi yapılarak geleceği öngörülüyor.

Hürriyet’in haberine göre Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal’a mesai yapan asgari ücretli çalışanların 2016 Temmuz itibariyle gelir verigisi diliminin yükselmesi söz konusu olduğu için maaşlarındaki azalma olabileceği hatırlatılarak soru soruldu.

Maliye Bakanı : “Ocak Başında 1300 Lira Olacağı Sözünü Verdik, Yükselttik.”

Mesai yapan asgari ücretlinin maaş kaybı yaşamaması için Maliye Bakanlığı tarafından bir çalışma olup olmadığı sorulduğunda Bakan Naci Ağbal, şu sözleri söyledi ; “Bizim vergi sistemimiz artan oranlı bir vergi sistemidir. Artan oranlılık vergi adaletinin önemli göstergelerinden bir tanesidir. Biz asgari ücretle çalışanlarımızın ücretlerinin Ocak başında bin 300 liraya yükseltileceğini vaat ettik ve çıkardık. Vergi tarifesi ve artan oranlılık tek başına çalışanları etkileyen bir unsur değil. Bütün vergi mükelleflerini etkileyen bir olgu. Bizim burada vergi oranları üzerinden değerlendirme yapılırken sadece belirli gruba dönük değerlendirme ve tedbir düşünmemiz mümkün değil. Dolayısıyla burada Maliye Bakanlığı olarak baştan itibaren söylüyoruz. Herhangi bir şekilde vergi konularında belirli bir kesime dönük özel bir vergi düzenlemesi yapılması söz konusu olamaz. Ama zaman zaman gündeme getirilen konularla ilgili olarak vergi dışı bakımlardan herhangi bir çalışma yapılabilir mi Çalışma Bakanlığı’yla bunları çalışıyoruz. Vergi konularında sistemin özünü zedeleyecek çalışmalardan hepimizin uzak durması gerektiğini düşünüyorum”


Söz konusu açıklamalardan sonra mesai yapan asgari ücretli için herhangi bir çalışma olduğu açıkça belirtildi. Yani temmuz ayından sonra mesai yapan asgari ücretli çalışanın maaşında azalma olacak.

Kamupersoneli.net | Ankara