3 Milyon 500 Bin Gencin GSS Prim Borcu Siliniyor Kesinleşti ( 25 Yaş Üstündekilerin Neden Silinmiyor?)

TBMM ‘e gelen torba kanun tasarısı kabul edildi. 25 Yaşın altındaki 3 milyon 500 bin gencin Genel Sağlık Sigortası prim borcu siliniyor. GSS prim borcu silinmeyen 25 yaş üstündeki vatandaşlar durumdan rahatsız. AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinden biri daha yerine geliyor. Çalışmalar tamamlandı meclisten onay geldi.

25 Yaşın altındaki gençlerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları silinecek. Fakat 4 milyonu aşkın 25 yaşın üstünde ve çalışmayan vatandaşların prim borçlarının silinmesi konusunda herhangi bir çalışma olmaması tepki çekeceğe benziyor. Kamupersoneli.net adresine gelen yorumların çoğunda söz konusu prim borçlarının silinmesi kapsamının herkesi içermesi gerektiği dile getiriliyor.

Parasının Olmadığını Bildiği İşsizden GSS Primi Ödemesi İsteniyor

Bir çok vatandaş herhangi bir işte çalışmamalarına rağmen söz konusu ödemeleri nasıl yapacaklarını bilmediklerini dile getiriyor. Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu söz konusu prim borçlarının silineceği müjdesini 1 Kasım seçimlerinden önce müjdelemiş ve 25 yaşın altındaki gençlerin sevinci ayyuka çıkmıştı. Bir yerde çalışmadıkları için gelirleri de olmayan gençlerin 2 bin liraya bulan ödemeleri yapmaları mümkün görünmüyordu. 1 Kasım Seçimlerinden Sonra GSS Prim Borçlarının Silineceği Sözü Verildi Gençlerden gelen talepler doğrultusunda AK Parti hükümeti harekete geçti ve söz konusu çalışmaların yapılacağını ve seçim sonrasında hükümetin kurulmasından sonra GSS prim borçlarının silineceği bildirildi.

Fakat işler biraz karışık durumda bilindiği üzere GSS uygulaması 2 senedir var. GSS uygulamasını başladığı zaman 24 yaşında olanlar bu uygulamadan faydalanamayacak. Bu da demek oluyor ki ortada bir haksızlık mevcut.

İşsiz Adam 2 Bin Liraya Kadar Biriken Borcu Nasıl Ödeyecek?

Bir çok vatandaş kafa karıştırıcı durumun ortadan kalkması için ayrım yapılmadan herkesin borçlarının silinmesi taraftarı. Ayrıca herhangi bir kazancı olmayan kişilere dahi belirli bir ortalama alınarak çıkan borçların vatandaşın üzerinde ciddi bir yük unsuru haline geldiği söyleniyor. Kamupersoneli.net’e gelen yorumlardan çoğunda bu durum anlatılıyor.

GSS prim borçlarının silinmesi konusunda düşüncelerinizi kamu haberlerinin tarafsız ve vatandaş odaklı sitesi kamupersoneli.net adresinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version