Kpss

KPSS Sonuçlarına Nasıl İtiraz Edilir ? Puanlar Yeniden Hesaplanabilir Mi?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından dün bir duyuru yayımlanarak KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. 

Ardından adayların verdikleri yanıtlar da erişime açıldıktan sonra binlerce aday tarafından KPSS puanlarının yanlış hesaplandığı iddia edildi. Adaylar bu konu hakkında yaptıkları paylaşımlarda KPSS sonuçlarına itiraz edeceklerini belirttiler. 

Bu konu hakkında KPSS itirazlarının nasıl yapılacağını okuyucularımızla paylaşıyoruz…

KPSS İTİRAZLARI NASIL YAPILACAK?

KPSS itiraz edecek olan adayların öncelik olarak ÖSYM ile yazışma yapması gerekmektedir. Yapılan bu yazışmada ise genel amaçlı dilekçe örneği kullanılacaktır. Dilekçenin işleme konulabilmesi için adayın dilekçesinde talebini açıkça belirtmesi ve dilekçe üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur. Bilgi alanları eksik olan dilekçeler ile ne talep edildiğinin açıkça belirtilmediği dilekçeler işleme alınmaz. Adaylar, dilekçelerinin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Faks veya e-mail yoluyla ÖSYM’ye ulaştırılan dilekçeler işleme alınmaz.

Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Adaylar, evrak referans numarasını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilmektir.

Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her bir sınav için ayrıca belirtilecek tarihlerde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendileri gerçekleştirecektir. Bu tarihler dışında değişiklik yapılamaz.

“Kimlik Bilgileri”nde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu isteklerini önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİS’te gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYM’deki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yapılmalıdır.

“Sınava İlişkin Bilgileri” ya da “İletişim Bilgileri” alanlarında değişiklik yapmak isteyen adaylar bu değişikliği https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendileri gerçekleştirecektir.

“Eğitim Bilgileri” alanındaki bilgilerinde değişiklik gerektiren adaylar, bu bilgilerini ilgili sınava/tercih işlemlerine başvuruda ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yaptıracaklardır (MEB e-okul sisteminden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine elektronik ortamda aktarılan ortaöğretim eğitim bilgileri hariç)

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular ve işlem ücretleri:

Sınav/yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği (İnceleme masrafları karşılığı olarak 5,00 TL, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.)

ÖSYM tarafından geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen sınavlara ait yeniden Sınav Sonuç Belgesi edinme isteği  Genel Amaçlı Dilekçe Örneği ile yapılmalıdır.

KPSS Sonucuna itiraz etmek için yukarıda verilen hesap numarasına 5 TL yatırıp, açık bir ifade ile KPSS puanının yeniden hesaplanması talep edilecektir. 

Genel dilekçe örneği için TIKLAYIN.

Bir Yorum

  1. İnsanlar onca sene çalişip emek versin ve çok müşkülmüş gibi bide sinav sonucu beklediğin den kötü gelsin ösym güven vermiyor artik Mecburuz evet ama artik bu Millletin Fertleriyle hayalleriyle oynamaktan vazgeçin yazik günah 2 puanla 1 puanla yerleşemeyen insanlar var Bunca vebalin altindan kalkmak ZORDUR LÜTFEN herkese hakkettiği puan neyse onu verin …

  2. Valla bunada hile girdiyse artık gitme zamanı gelmiştir bu diyarlardan nasıl olsan okumayan adananın dayısı var

  3. Kardeşler bu durumu toplu bir şekilde cimer e şikayet dilekceleri atarak halledelim birde itiraz için bir sürü dilekçe paraları falan ödeyeceğiz devlet büyükleri el atsın bu yanlışa

  4. Dilekçe göndersek dahi işe yarar mı acaba ? Dilekçe gönderen yada itiraz eden oldu mu? Bilgisi olan var mı?