Memur Adayları Dikkat ! KPSS Tercihlerinde Atama Şansı Yüksek Olan Bölümler

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından memur adayları tarafından KPSS tercihleri beklenmeye başlandı. 

Adaylar KPSS merkezi atama tercihleri kapsamında hangi kadroya ne kadar atama yapılacağı araştırılıyor. 

Bu konu hakkında KPSS tercihlerinde atama şansı yüksek olan bölümler okuyucularımızla paylaşıyoruz..

ATAMA ŞANSI YÜKSEK BÖLÜMLER

Ataması kolay yapılan Lisans bölümleri şöyle;

Aşağıda sıraladığımız bölümlerden mezun olanların daha kolay atanmaları yapılmaktadır.

50 ile 60 puan arasında puan ile atanabilme şansı olan Çocuk Gelişimi

Belki de ne düşük atama puanına sahip olan bölüm Sosyal Hizmet veya Sosyal Çalışmalar bölümüdür. Hem atama puanı düşük hem de kamu personeli alımı çok fazla… 45 puan ile atananlar bile oldu. 55-60 arası puan alan memur adayları bu bölümden mezun ise kolay bir şekilde atanabilirler.

Psikoloji bölümünden mezun olan adayların atanma puan aralığı genellikle 60 ile 70 arasında değişmektedir.

Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik bölümünden mezun olan adaylar 65 ile 75 puan aralığında puan almaları gerekiroyor ki atanabilsinler.

Veterinerlik bölümü mezunu olan adaylar ülkenin doğusunda 60-70 puan aralığında ataması yapılırken Ankara, İzmir, İstanbul gibi illerde 85-90 puan ile atamalar yapılabilmektedir.

Grafik Tasarım son günlerde en çok tercih edilen ve en çok mezun veren bölümlerden biridir. Grafik tasarım bölümü mezunları 60 ila 70 puan arasında atamaları yapılmaktadır.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi veya Uluslararası Lojistik Yönetimi  2014 KPSS sıralamasında atama puanı olarak 45 puan bile görülmüştür.

Ebelik bölümünden mezun olanlar da oldukça şanslılar. Çünkü ülkemizde ziyadesiyle ebe ihtiyacı bulunmaktadır. Üniversiteler sağlık personeli istihdam ederken lisans mezunu ebeler için düşük puanlar isterken, bazen lise mezunu ebelik bölümü mezunu adaylardan da alım yapmaktadır. Atanma puanları 45 ile 82 puan arasında değişmektedir.

Hemşirelik bölümünden mezun olan adaylar 60 ile 80 puan arasında atamaları yapılan bir bölümdür.

Mütercimlik neredeyse her kamu kurum ve kuruluşunun ihtiyacı olan bir personeldir. Bu nedenle atama puanları 45 puana kadar düşmektedir.

Exit mobile version