Didem Engin : Annelerin Doğum Borçlanması Sorunu Çözülmeli !

​DİDEM ENGİN: ANNELERİN DOĞUM BORÇLANMASI SORUNU ÇÖZÜLMELİ!


Sigortalı olmadan önce yaptıkları doğumlar için borçlanma hakkı isteyen anneleri Meclis’te kabul eden CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, “Doğum yapan ve ihtiyacı olan bütün anneler, doğum yaptıkları dönemde çalışıp çalışmadıklarına ya da sigortalı olup olmadıklarına bakılmaksızın, bu haktan yararlanabilmeli” diyerek annelere olan desteğini sundu.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yer alan ve kamuoyunda “Analık Borçlanması” olarak da bilinen düzenlemenin sigortalı olmadan önce doğum yapan kadınları da kapsayacak şekilde düzeltilmesi talebinde bulunan kadınlarla bir araya gelen Didem ENGİN, bu konu ile ilgili kendisinin ve partisinin yaptığı çalışmaları anlattı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesine yer alan bu konuyla ilgili olarak Aralık ayında bir kanun teklifi de verdiğini hatırlatan Didem ENGİN,  “Ben de Meclis Genel Kurulu’nda bu konuyu gündeme getirmiş ve bütün hayatlarını fedakarca çocuklarına adayan annelerimizin sosyal güvenceye kavuşturulabilmesi için tüm partilerin desteğini beklediğimizi söylemiştim” dedi. 

Ülkemizdeki kadın ve annelerin çoğunun sosyal güvencesi olmadığını belirten Didem ENGİN, annelerin sigortalı oldukları dönemde doğum yapmışlarsa, borçlanma hakları olduğunun, aksi durumda yani sigortalı olmadan önce doğum yapmışlarsa bu haktan yararlanamamalarının çözüm bekleyen bir haksızlık olduğunu söyledi.

Haklarını arayan kadınların bir araya gelerek seslerini duyurmalarının önemine vurgu yapan Didem ENGİN, “Bugün burada olmanız çok önemli. Uzun yıllardır devam eden bu mağduriyetin çözümü için sizin sesiniz olmak bizim en önemli sorumluluğumuz” dedi.
Exit mobile version