2. TİG Klinik Kodlayıcı Sertifikalı Eğitimi Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Nisan 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da  2. TİG Klinik Kodlayıcı Sertifikalı Eğitimi hakkında açıklama yapıldı. Yapılan duyuru Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinde duyurular bölümünde yayımlandı. İşte o duyuru;

Daire Başkanlığımız tarafından çalışmaları yürütülen TİG (Teşhis İlişkili Gruplar) Klinik Kodlayıcı Sertifikalı Eğitim Programı çerçevesinde, ilk defa klinik kodlayıcı eğitimi alacak adaylara yönelik TİG Klinik Kodlayıcı Sertifikalı Eğitimleri düzenlenecektir.

Bu kapsamda; 2. TİG (Teşhis İlişkili Gruplar) Klinik Kodlayıcı Sertifikalı Eğitimi 02-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara ilinde gerçekleştirilecektir. 

Eğitime 06/10/2015 tarihli ve 888 sayılı Makam onayı ile yürürlüğe giren TİG (Teşhis İlişkili Gruplar) Klinik Kodlayıcı Sertifikalı Eğitim Programı Standartları kapsamında; kamu, özel ve üniversite hastanelerinde çalışan “Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Ait Yönetmelik” te belirtilen sağlık meslek mensupları ve sağlık hizmetlerinde çalışan diğer meslek mensupları katılabilecektir.

Söz konusu eğitim için daha önce panel.tig.gov.tr adresinden yapılmış başvurular dikkate alınacak olup; yeni başvuru yapacak hastaneler (kamu, üniversite ve özel) 18 Nisan 2016 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapabileceklerdir.

Daha önce temel klinik kodlama eğitimi almış aktif klinik kodlayıcılara yönelik tasarlanan uzaktan eğitim modülü çalışmaları devam etmektedir ve yapılacak eğitimler hakkında ilerleyen süreçlerde bilgilendirme yapılacaktır.
Exit mobile version