Otoyol Acil Yardım Hattı Aktif Hale Getirildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)  “Elektronik Haberleşme Sektöründe acil Yardım Çağrı Hizmetlerine İlişkin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik”‘in yürürlüğe girdiği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre hali hazırda işlemde olan acil yardım çağrı hizmeti numalarrına bir numara daha eklenmiş oldu “Otoyol Acil Yardım” hattı olarak adlandırılan yeni hat “161” numarasından hizmet verecek. 

Sizler için bazı önemli acil yardım çağrı merkezlerinin numaralarını derledik. İşinizi görebilecek ve duruma göre arayabileceğiniz acil yardım çağrı hizmeti numaları ;

Son zamanlarda Acil servislerin ne derece gereksiz meşgul edildiğine dair kamu spotları her kanalda dönüyor. İnsanların acil servisleri halk arasında “geyik” olarak tabir edilen muhabbetler için bile aradığı görülüyor. Kamu spotu içerisinde “sevgilimden ayrıldım”  diyeninden “suyum kesildi” diyenine kadar çeşit çeşit vatandaşın ses kaydı bulunuyor. Lütfen bu tür acil yardım çağrı merkezlerini gereksiz yere meşgul etmeyelim. Sizin acil olmayan durumunuzla acil yardım çağrı merkezlerini meşgul etmeniz bir insanın hayatına mal olabilir.

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version