Karayollarında çalışan 3500 taşeron işçi kadroya geçirildi

Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya geçirilmesine ilişkin protokol imzalandı. 

Taşeron işçilerin uzun zamandır tartışılan kadro sorunu konusunda en net adım Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçiler için atıldı. Kamuda asıl işi yaptıklarını belirterek bir süre önce mahkemeye giden ve kadrolu işçiyle aynı işleri yaptığı için kadrolu olarak çalışma hakkı isteyen taşeron işçiler yargı kararıyla kamuda asıl işi yapan kadrolu işçi pozisyonunda olma yolunda önemli bir aşamayı geçmişti.

Hükümetin yargı kararını dikkate almasıyla birlikte seçimlerden önce Karayollarında çalışan bir grup taşeron işçinin kadroya alındığı belirtilmişti. Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmada kamuda çalışan tüm taşeron işçilere asıl iş yardımcı iş ayrımı olmaksızın kadro verileceği söylenmişti. 

Bu açıklamanın ardından ilk resmi gelişme Karayolları Genel Müdürlüğünde oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Karayollarında çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya geçirilmesiyle ilgili ek protokol imzalanarak önemli bir adım atılmış oldu. 

Gözler diğer taşeron işçilerin durumuna çevrildi

Karayollarında çalışan taşeron işçiler için bu gelişmeler yaşanırken diğer kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler için Meclis’e sunulacak yasa tasarısı bekleniyor. Maliye Bakanlığınca hazırlanan tasarıyla taşeron işçilerin devlet bünyesinde 3’er yılda bir sözleşmeler yapılarak özel sözleşmeli personel olarak yeni bir statüde çalıştırılmaları hedefleniyor. Tasarıyla ilgili ayrıntılı bilgileri Meclis’e sunulduğunda kamupersoneli.net sitesi olarak detaylarıyla birlikte sizlerle paylaşacağız.

Exit mobile version