Taşeron Son Dakika : " Taşeron İşçiler Kadro İçin Sınav Sistemi Hakkında Detaylı Bilgi Bekliyor"

Taşeron işçilerin kadro meselesi günden güne karmaşıklaşmaya başlıyor. Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu 2 hafta önceki AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda “Tüm taşeron işçiler kadrolu olacak” demesinden kısa bir süre sonra , Aslında tüm işçilerin bilinen kadrolu olmayacağı ve yeni bir statüyle sözleşmeli personel olarak istihdam edileceği öğrenilmişti. Söz konusu açıklamalar T.C Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal, tarafından bir özel tv kanalına yapılmıştı. Tüm taşeron işçilerin nasıl özel sözleşmeli personel statüsüne geçeceği konusundaki tüm soruları yanıtlayan Maliye Bakanı’nın açıklamaları Taşeron işçilerin sevincini bir nebze kursaklarında bırakmış oldu. Çünkü sınav sistemi konusunda taşeron işçilerin kafası oldukça karışmış durumda.

Taşeron İşçiler Kadro İçin Sınav Sisteminden Umutsuz

Bilindiği üzere taşeron işçinin kamuda istihdam edilebilmesi için çalıştığı kurum tarafından bir onay gelmesi gerekiyor. Kurum işçinin kamuda istihdam edilip edilmeyeceğini ilgili bakanlıklara iletecek. Bu durumda kurumlar içerisinde usulsüzlüklerin söz konusu olabileceğini dile getiren taşeron işçiler , sınav sisteminden de pek umutlu değiller. Sınavlar konusunda pek bir açıklama hala gelmiyor. Sadece Taşeron İşçilerin Kamuda istihdamı için yapılacak sınavların, taşeron işçinin çalıştığı kurum tarafından yapılacağı biliniyor.

Madem Bu Kadar Personel Alınabiliyor? Biz Neden Açıkta Kalıyoruz?

KPSS Mağdurları da söz konusu tartışmaların merkezinde yer alıyor. KPSS Mağdurları “Bu kadar personel alımı yapabiliyorsa biz neden açıkta kalıyoruz?” yorumları kamupersoneli.net adresine sık sık geliyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavından iyi puan almasına rağmen hala atanamayanlar bir yanda, Kadro sözünü Başbakan’ın ağzından duyduktan sonra sınav süpriziyle karşılaşan Taşeron İşçiler bir yanda. Kamu da aynı işi yaptığı çalışma arkadaşlarından 3 kat daha az maaş alan taşeron işçilerin haksızlığına bir son verilir mi? , yoksa bu düzen böyle devam eder mi? bilinmez. Siz değerli ziyaretçilerimizin yorumları bizim için çok önemli. Yorumlarınızı sayfanın altında bizimle paylaşabilirsiniz.
Exit mobile version