Kültür Bakanlığı, Atamaları KPSS 2016/4 Tercihlerine Yetiştirir Mi?

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL, birkaç gün önce Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada “Bu paketle ilgili haber bekleyen özellikle arkeolog, sanat tarihçi ve kütüphanecilikle ilgili kadro bekleyenler de haklı olarak bu paketin ne zaman açıklanacağını ve kendileriyle ilgili kadroların ne zaman açıklanacağını hep merak ettiler. Buradan ben arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçi kardeşlerimize de inşallah önümüzdeki süreçte, en kısa sürede bunun da açıklanacağını” diyerek atama bekleyen adaylara yakın zamanda atama olacağının sinyalini vermişti.   

KPSS 2016-4’e Atamalar Yetişir Mi?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 1677 sözleşmeli personel alımı yapacak. Tercihler 26 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında 2016-4 kılavuzuyla ÖSYM tarafından alınacak. Kültür Bakanlığı’nın atama vizesi Maliye Bakanlığı tarafından verilmişse ve Bakanlık personel dairesi kontenjanlar ve iller bazında dağılımı planlamışsa alımların 2016-4’e yetiştirilmesi faydalı olacaktır. 

Özetle; Adaylar Sayın Bakanımızın son açıklamalarından sonra atama için iyice umutlandılar. Bu umudun gerçeği dönüşmesi için “Kültür Paketi”yle alınacak toplam sayıları, atama zamanını sabırsızlıkla bekliyoruz. 300’ün üzerinde Kütüphaneci, 300’ün üzerinde Arkeolog ve 300’ün üzerinde Sanat Tarihçisi alımı yapılacağı ifade edilmişti. 2016-4 tercih kılavuzunda Kültür Bakanlığı kadrolarını da görmek dileğiyle.

Önemli Not: Hemen hemen tüm kurumlar personel alım planlamasını açıkladı veya alımları gerçekleştiriyor. Resmen açıklanmayan tek kesim kaldı: İş ve Meslek Danışmanları. Nisan ayında 1000 kurum içi ve 1000 yeni atama olmak üzere 2 bin atama yapılacak iddiası henüz doğrulanmadı. 2016-4 tercih kılavuzunda İMD ataması da olsa adaylar adeta bayram edecektir. 
Exit mobile version