Gündem

Sosyal Medya Ortamları İçin Adım Atıldı

AB ( Avrupa Birliği ) facebook ve twitter gibi sosyal medya ortamları için teknoloji şirketlerine  nefret içeren durumların silinmesi ile ilgili bir anlaşma yapmayı planlıyor ve yapılması için planan anlaşmanın ise haziran ayı içerisine kadar hayata geçişi olması bekleniyor.

Sosyal Medya ile ilgili konu şu şekildedir ; AB ( Avrupa Birliği ) Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca yapılmış olan toplantıda dikkate alınan sosyal medya nefret söylemleri ile ilgili konu konuşuldu. AB ( Avrupa Birliği ) Komisyonu Adalet ve Tüketici Hakları konusunda sorumlu olan üye Vera Jourova düzenlemiş olduğu basın toplantısı içerisinde Avrupa da online nefret içeren yazıların endişe veren bir durum haline geldiğine dikkat çekerek teknoloji şirketlerinin artık bir adım atmaları gerektiğini dile getirerek düşüncelerini beyan etti.

AB ( Avrupa Birliği ) Komisyonu tarafında  teknoloji şirketlerine söylenilen görüş üzerine üye devletler ve sivil toplum ile yakın bir irtibat olunduğunu açıklayan AB ( Avrupa Birliği ) yetkilisi tarafından nefret içeren paylaşımlarının silinmesi ile ilgili öngörülmüş olan düzenleme içerisinde prensipte anlaşma olarak karar verildiğinin açıkladılar.

2016 yılı haziran zamanları gibi teknoloji şirketleri ile sonuç elde etmek isteyen Vera Jourova , önlemler ile ilgili konuşma ve ifade özgürlüğü ile ilgili saygının olmasına ve amacın bu konularını sınırlama değil yalnış yönlere doğru ilerlememesi için set çekmek olduğu üzerine dikkat çekilere söylendi. Zararlı içeriklerin kaldırılması planlanıyor. 

 Kamupersoneli.net