Merkez Bankası Başkanı IMF İle Görüşecek

Ekonomi Bakanlığından 12 Nisan 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da Merkez Bankası Başkanının IMF ile görüşmek üzere Washington’a gideceği belirtildi. Merkez Bankası Başkanı Washington’a 14 Nisan 2016 tarihinde gidecek ve 17 Nisan 2016 tarihinde Türkiye’ye geri dönecektir. Ekonomi Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru şöyle; 

Resmi olarak görevine 11 Nisan’da başlayan Merkez Bankası Başkanı Sergiu Cioclea, 14-17 Nisan tarihleri arasında Washington’a , Uluslararası Para Fonu’na (IMF) bir iş ziyareti gerçekleştirecektir.   

Merkez Bankası Başkanı, Washington’da yapacağı ziyarette, Moldova’nın kaynak ihtiyacı doğrultusunda IMF ile yapılabilecek yeni bir anlaşma ile ilgili ve özel gözetim altında bulunan üç bankada yapılan denetim sonuçları hakkında IMF ile görüş alışverişinde bulunacaktır. 

Moldova hükümeti mümkün olduğu kadar kısa sürede IMF ile yeni anlaşma müzakerelerini başlatmak ve Haziran ayında anlaşmayı imzalamak istemektedir.  

Merkez Bankası Başkanının görüşmelerinden sonra herhangi bir bilgi paylaşımında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.  

Kamupersoneli.net 
Exit mobile version