Bakan Ziya Selçuk'tan MEB İle YÖK'ün Öğretmen Yetiştirme Programları Hakkında Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) eğitim fakültesi dekanları ile birlikte bir konferansa katıldı. Burada eğitim sistemine dair konular ele alınırken gündeme gelen bir diğer konu ise öğretmen yetiştirmesi alanında oldu. 

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK’ün öğretmen yetiştirme planlarına dair açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk’un konuşmasının detayları şu yönde, 

ZİYA SELÇUK’TAN ÖĞRETMEN YETİŞTİRME AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un gündeminde Türkiye’de öğretmen eğitimi konusu vardı. Öğretmen eğitimi konusunda bakanlığın geleceğe dair planları hakkında açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk, hiçbir eğitim sisteminin kalitesi öğretmen kalitesini aşamaz dedi. 

Öğretmen yetiştirilmesi konusunda yeni projelerin gündeme getirileceğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bunun çok hızlı bir şekilde olmayacağını pilot uygulamalarla zamana yayılacağını bildirdi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Öğretmen Yetiştirme Açıklaması

“Öğretmenin kaynağı, eğer düzenlenmezse yeniden yapılandırılmazsa bizim sürekli olarak hizmet içi eğitimlerle mevcut görevdeki öğretmenlerimizi belirli bir içeriğe davet etmemiz çok da işlevsel değil. O sebeple öğretmen yetiştirmede gerçekten yapısal yani süreç ve işlevlerle ilgili elbet bir şeyler yapılır ama asıl ihtiyaç, amaç ve yapının yeniden düzenlenmesi. Bu, birdenbire olacak bir iş değil. Hemen önümüzdeki sene, bütünüyle ‘şöyle bir değişiklik yapıyoruz’ diyerek yapılacak bir iş değil. 

YÖK Başkanımızla birlikte yaptırdığımız ilkesel değerlendirmede, belirli pilot çalışmalarla belirli zamanlar tanıyarak hem öğrenciler hem öğretmen adayları için hem eğitim fakülteleri için belirli zaman dilimleri tanıyarak bu pilotlama çalışmalarını gündeme getirmek ve bunlarla ilgili MEB’in çok ciddi maddi manevi katkısını ortaya koymak ve ortak bir hedefle çok daha kaliteli bir öğretmen yetiştirme sistemine doğru yönelmek arzumuzdur. Hiçbir eğitim sisteminin kalitesi, öğretmeninin kalitesini aşamaz. Öğretmen kalitemizle ilgili biraz daha çalışmaya ihtiyacımız var. Öğretmen niteliğini artırmak bütün dünyanın ihtiyacı, sadece Türkiye’nin ihtiyacı değil, bizim de ihtiyacımız. Bu konuda çalışmalar yapacağız ve bu süreç içinde ortaya çıkan gelişmeleri de kamuoyu ile paylaşacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version