ATP Meslek Alanlarına Geçiş Koşulları Nelerdir?

 ATP Meslek Alanlarına Geçiş Koşulları Nelerdir? Mesleki ve Tekik anadolu liselerinin Anadolu teknik rpogrmaına geçmek isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek, fakat ortaöğretim kurumlarında 9.sınıfta eğitimini sürdüren öğrenciler doğrudan geçen senenin yıl sonu başarı puanı 55 olan öğrencilerin başvuruları geçerli sayılacaktır.


ATP Meslek Alanlarına Geçiş Yapmak İsteyen Öğrencilerin Puanı Eşit Olursa?

ATP Meslek alanlarına geçiş yapmak isteyen öğrencilerden  9’uncu sınıf yılsonu başarı puanı eşit olanlar, matematik, fizik, kimya , biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanı yüksek olanlara öncelik verilmektedir.

Anadolu Teknik Programı Meslek Alanlarına Geçiş Yapmak İsteyen Öğrenciler Başka Okulladarki ATP Meslek Alanlarını Seçebilir Mi?

ATP meslek alanlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler kendi okullarıyla bağlantılı kalma zorunluluğuna sahip değildir. Söz konusu alanlara geçiş yapmak isteyen öğrenciler kendi okullarının dışında başka okullarda bulunan ATP meslek alanlarını da seçebilirler. Anadolu Teknik Programına mesleki ve teknik anadolu liseleri dışındaki diğer okulların 9’uncu sınıfını doğrudan geçen öğrencilerin de başvuruda bulunabileceği MEB ‘in ilgili yönetmeliğine göre belirtilmiştir.


Kamu haberleri, gündem haberleri, eğitim haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde olacak. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek her türlü gelişmeden her yerde haberdar olabilme fırsatına sahipsiniz. Kamupersoneli.net’in yoğun talep üzerine açılan forumlarına ücretsiz üye olabilir, ücretsiz üyeliğinizle yeni başlık açabilir, hali hazırdaki başlıklara katkıda bulunabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version