Başbakanlık'tan TBMM'ye Geçen 4D'li Personellerin Maaş Farkı Soru Önergesi Oldu !

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafında Türkiye Büyük Millet Meclisindeki 4D’li personeller hakkında TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi.

Verilen soru önergesinde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından 4D’li personellerin maaşları konu alındı. Bu soru önergesinin detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal soru önergesinde şu soruları sordu:

– Başbakanlıktayken 2 bin 200 TL maaş alan yaklaşık 250 personel, Meclis’e eçince maaşlarında değişim olmuş mudur? Olmadı ise neden?

– Nisan ayında sürekli işçi kadrosuna geçen ve 4D’li olan Başbakanlık personeli neden Meclis’te çalışan 4D’li personellerle aynı maaşı almamaktadır?

– Meclis çay ocaklarında, restoranında çalışan 4D’li personeller 3 bin – 3 bin 500 arası maaş alırken Başbakanlık’tan geşen 4D’li personeller neden 2 bin 200 TL almaktadır?

SORU ÖNERGESİNİN YANITI

Verilen soru önergesine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yanıt verildi. Verilen yanıtta ise “696 sayılı KHK ile söz konusu işçiler kadroya geçmeden önceki hakları ile kadroya geçtiklerinden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Başbakanlık’tan geçiş yapan sürekli işçiler ile TBMM İdari Teşkilatında görev yapan sürekli işçiler arasındaki ücret farklılıklarının temel nedeni taşeron işçi alımı yapılırken ihale şartnamesinde belirtilen asgari ücrete uygulanan artırımdaki yüzde farklılıklarından kaynaklanmaktadır.” ifadelerine yer verildi. 

ÖZEL HABER

Exit mobile version