Soru Önergeleri

200 Yeni Araç Alındığı İddialarına TRT'den Yanıt Geldi !

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisine bir soru önergesi verildi. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

CHP Milletvekili Ali Öztunç verdiği soru önergesinde TRT bünyesinde 200 yeni araç alımı yapıldığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu. Soru önergesine ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıt verildi. Soru önergesinde sorulan sorular ise şöyle oldu:

200 Yeni Araç Alındığı İddialarına TRT'den Yanıt Geldi !

– Tasarruf bahanesiyle yüzlerce çalışanını emekliye zorlayan TRT’nin, 200 yeni araç alımı yaptığı doğru mudur? Ülkenin yaşadığını derin kriz ortamında böyle bir harcama yapılmasını doğru buluyor musunuz?

– Ekonomik kriz ile mücadele edildiğini söyleyerek vatandaşın altın ve döviz birikimlerini yastık altından çıkarmalarını isteyip de kamu kurumlarının tasarruf yapmaması bir samimiyetsizlik değil midir?

SORU ÖNERGESİNİN YANITI

200 Yeni Araç Alındığı İddialarına TRT'den Yanıt Geldi !

Verilen soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıt verildi. Verilen yanıtta “TRT, Anayasa, 2954 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanunu, 6112 sayılı Radyo ve Televiyzon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ve ilgili meri mevzuat hükümleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurumda makama tahsisli araç bulunmamaktadır. Mevcut araçlar merkez ve taşra teşkilatında idari hizmetler ve yayın ihtiyaçları doğrultusunda kurumsal amaçlı olarak 3 yılda bir kiralanmak suretiyle ilgili birimler tarafından kullanılmaktadır. Kurum envanterine kayıtlı araç sayısında herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığından herhangi bir bedel ödenmemiştir.” ifadelerine yer verildi. 

ÖZEL HABER